Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Aantal zware ongelukken stijgt volgens de ANWB

Aantal ongelukken stijgtUit onderzoek is gebleken dat de traumahelikopters van de ANWB de afgelopen tijd 35 procent vaker worden opgeroepen voor zware ongevallen. Deze zware ongevallen vinden bijna altijd plaats op de snelweg en kunnen door de hoge snelheden op deze wegen veel schade berokkenen. Niet alleen aan de inzittenden van de betrokken auto’s, maar uiteraard ook aan de voertuigen zelf.

 

Volgens een woordvoerder van de ANWB moesten de traumahelikopters van de ANWB de afgelopen week 122 keer uitvliegen. Dit lijkt misschien niet zo veel als je bedenkt hoeveel voertuigen er dagelijks over de Nederlandse wegen rijden, maar dit aantal is tientallen keren hoger dan normaal. En omdat het op dit moment nog niet bekend is waarom er sprake is van een grote stijging, heeft ANWB-directeur Guida van Woerkom minister Melanie Schultz van Haegen gevraagd een onderzoek uit te laten voeren om erachter te komen wat de oorzaak van deze grote stijging is.

 

Een grote impact

OngelukHet feit dat de traumahelikopters van de ANWB steeds vaker uit moeten vliegen, heeft niet alleen invloed op de veiligheid van de Nederlandse wegen en de manier waarop je als bestuurder over de Nederlandse openbare wegen rijdt. Zo heeft dit gegeven ook invloed op het beslissingsproces bij het kopen van een tweedehands auto, want door het toenemende aantal zware auto-ongelukken is het belangrijker dan ooit om goed na te denken over je aankoop. Doe je dit niet, dan loop je namelijk het risico dat je een auto koopt die bij één van de 122 zware ongelukken van de ANWB traumahelikopters betrokken was en je een miskoop in huis haalt.

 

Omdat je natuurlijk geen auto wil kopen die een zwaar auto-ongeluk heeft gehad, is het belangrijk om de RDW voertuiggegevens van een auto te controleren. Met deze RDW voertuiggegevens kun je namelijk gemakkelijk en gratis inzicht krijgen in het schadeverleden van een auto, ook wel het autoverleden genoemd. Zie je in het schadeverleden van de RDW voertuiggegevens dat een auto een groot auto-ongeluk heeft gehad, dan is het niet aan te raden om deze auto nog aan te schaffen. De kans is namelijk groot dat deze auto door het schadeverleden niet optimaal werkt, waardoor jij te maken krijgt met een vervelende miskoop. Om te voorkomen dat je een auto koopt die niet optimaal werkt door een groot schadeverleden, wordt dan ook geadviseerd om de RDW voertuiggegevens van een auto te controleren door een kenteken check uit te voeren.