Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

LAATST UITGEGEVEN KENTEKEN

Het RDW kenteken en afgifte hiervan

Vindt het laatst uitgegeven kenteken via RDW kenteken zoeken. Wat we verstaan onder het laatst uitgegeven kenteken loopt uiteen. Voor de een is het de laatste tenaamstellingsdatum en voor de ander de meest recent uitgegeven kentekenplaat. Ben je van plan een auto te kopen, dan is het in beide gevallen handig / leuk om te zien wat het laatst uitgegeven kenteken is. Het hoe en waarom bespreken we op deze pagina. Geen tijd om verder te lezen? Maak dan direct gebruik van de kenteken opzoeken functie en kom erachter wanneer het laatst uitgegeven kenteken is afgegeven. In dit artikel maken we een onderscheid tussen kentekenafgifte voor een occasion en een gloednieuwe auto. Maar eerst wat meer over het RDW kenteken.auto-check

Ieder in Nederland geregistreerd motorrijtuig is voorzien van een RDW kenteken. Dit wil zeggen dat het voertuig goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), in het RDW register is aangemeld en op te naam gesteld is. Het voertuig en de bijbehorende RDW voertuiggegevens staan centraal bekend en zijn beschikbaar voor burger en overheid. Men kan een voertuig identificeren op basis van het RDW kenteken en hierdoor zien wanneer het kenteken voor het laatst op naam gesteld is en informatie over het voertuig inzien. De overheid kan meer zien dan een burger. Daar waar het inzicht van een burger zich beperkt tot enkel de RDW voertuiggegevens kan een ambtenaar in functie ook persoonsgegevens inzien. Zo kan worden gekeken wie de eigenaar van het voertuig is en weet men ook waar een eventuele boete heengezonden kan worden.

Laatst uitgegeven kenteken occasion

Kenteken-op-naam-laatste-datumWanneer is het laatst uitgegeven kenteken van een occasion te naam gesteld? Een handige vraag wanneer je op zoek bent naar een occasion. Koop je een tweedehands auto bij een bedrijf of een particulier? Dat maakt nogal wat verschil. Wanneer je een auto bij een dealer of garagebedrijf koopt kun je er vanuit gaan dat het laatst uitgegeven kenteken recent is verstrekt. Het autobedrijf is namelijk eigenaar geworden van het voertuig en dat is de laatste datum van overschrijven. Deze datum is handig voor jou, je kunt dan zien hoe lang een bedrijf het voertuig al op voorraad heeft en hierdoor inschatten of ze zullen gaan dalen in prijs. Vaak wil een autobedrijf snel verkopen, staat een auto al een paar maanden of meer in de showroom dan wordt het een soort winkeldochter. De waarde neemt af en de inkoopprijs blijft gelijk. Het is voor een bedrijf dan zaak om te verkopen. Doordat jij weet dat het kenteken een tijd geleden is overgeschreven naar het autobedrijf kun je je onderhandeling hierop afstemmen. Het kenteken opzoeken heeft echter nog meer voordelen, je kan ook zien of de auto origineel Nederlands is of dat het een import auto betreft. Zie ook hoeveel voorgaande eigenaren een auto heeft gehad, een goede auto wisselt weinig van eigenaar.

Koop je de auto particulier, dan is de datum van het laatst uitgegeven kenteken helemaal waardevol. Er zijn veel particulieren die illegale autohandel bedrijven. Deze mensen zijn vaak te herkennen aan een snelle doorverkoop van een auto. Heeft iemand een wagen kort op naam en doet deze snel afstand, dan is er mogelijk iets aan de hand. Je kunt denken handel in schadeauto’s of handel in een auto waarvan de teller is teruggedraaid of simpelweg een probleemauto zijn. Het kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben. Wees daarom extra kritisch en laat je niet zomaar afschepen met het verhaal ‘overschreven van overleden familielid’. Een kenteken zoeken geeft je inzicht belangrijke kenteken informatie en die kun je het beste kritisch gebruiken. Doe altijd de autoverleden check en maak ook gebruik van de Nationale Auto Pas om er zeker van te zijn dat de auto een kloppende tellerstand heeft.

 

Laatst uitgegeven kenteken gloednieuwe auto

Gloednieuwe-auto-op-kentekenWat is het aller aller aller laatst uitgegeven kenteken? Daar zijn genoeg mensen naar benieuwd. Iedere dat worden vele gloednieuwe auto’s verkocht. Een moet de nieuwste zijn en die wordt dan ook het laatst op naam gesteld. Elke dag publiceert de RDW het laatst uitgegeven kenteken online. Zo kan iedere auto liefhebber zien wat de nieuwste auto is en hoe lang het nog gaat duren voordat de volgende kentekenreeks eraan komt. Een auto hebben met het aller laatst uitgegeven kenteken is slechts voor een persoon voor een dag weggelegd. Daarna is er een nieuwe nieuwste auto.

16 Jun , 2020,
Editor
No Comments