Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

KENTEKEN INFORMATIE

Kenteken informatie zoeken op RDW kenteken zoeken!

Kenteken-check-doen-op-nummerbordBij ons kun je kenteken informatie zoeken van ieder in Nederland geregistreerd kenteken. Een kenteken opzoeken is eenvoudig en kan door het nummerbord boven in de balk in te vullen. Klik op ‘doorgaan’ en alle RDW voertuiggegevens van het betreffende voertuig worden voor jou nagetrokken. Je krijgt een kenteken informatie rapport, deze kun je gebruiken bij het kopen en/of verkopen van een auto. Deze kenteken informatie geeft jouw inzicht in een aantal belangrijke RDW voertuiggegevens. Op basis van deze gegevens kunt u controleren of een auto mogelijk een goede koop is of juist aantonen dat de auto die jij aanbiedt een betrouwbaar voertuig is. Interesse in een auto of van plan je auto te verkopen? Doe de zoek het kenteken op en vraag een kentekenrapport op. Lees verder wanneer je meer over een kenteken opzoeken wilt weten.

Kenteken informatie – Wat is dat en hoe verkrijg je die?

Van iedere in Nederland is het verplicht om het kenteken te laten registeren bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Als een auto uit de fabriek komt en aan zijn eerste eigenaar wordt afgeleverd, dan moet het kenteken op naam gesteld worden. Dit is nodig, om bijvoorbeeld de boete bij een verkeersovertreding op te sturen, of om de auto te kunnen herleiden tot de rechtmatige bezitter van de auto. Deze kenteken informatie is voor een deel openbaar. Kenteken informatie van een RDW geregistreerd voertuig kan (online) worden opgevraagd en geeft informatie over de auto zelf. Een kenteken opzoeken strekt zich dus enkel tot het verstrekken van RDW voertuiggegevens, de check zal geen persoonsgegevens opleveren.

RDW kenteken informatie

De beheerder van de informatie over kentekens is de Rijksdienst voor het rdw sign on buildingWegverkeer. Het RDWverzamelt informatie over kentekens. RDW kenteken informatie is de primaire bron voor het verzamelen van kenteken informatie RDW kenteken informatie kan online worden opgevraagd en is in veel gevallen gratis. De prijs van RDW kenteken informatie hangt af van hoeveel informatie je over een auto wilt hebben. De hoofdregel is echter dat je gratis als veel kenteken informatie op kunt vragen op de site van het RDW.

Hoe kom je aan deze RDW voertuiggegevens?

De RDW voertuiggegevens bestaan uit alle gegevens die informatie geven over een voertuig dat op kenteken is gesteld. Voorwaarde is wel dat deze informatie niet privacy gevoelig is. Uit de RDW voertuiggegevens zal dus nooit de naam van de bezitter van een auto tevoorschijn komen, of het adres waarop de auto is geregistreerd. Deze informatie is, vanzelfsprekend, wel voor andere instanties in te zien. De politie heeft deze informatie namelijk nodig om te zien waar zij een boete heen moeten sturen, of om de bezitter van een auto op te sporen, als deze bijvoorbeeld bij een ongeval betrokken is geweest.

Wat blijkt er dan wel uit de RDW voertuiggevens?

Uit de RDW voertuiggegevens blijkt onder meer de meest basale informatie over een voertuig. Te denken valt aan het merk, het registratienummer, de carrosserie, de kleur en nog meer informatie van dien aard.

Uit de RDW kenteken informatie is echter meer informatie over het voertuig te herleiden. Kenteken informatie geeft namelijk ook informatie over de Algemene Periodieke Keuring (APK). De RDW kentekengegevens vertellen precies tot wanneer de APK die bij het voertuig hoort geldig is. Verder blijkt uit de kentekeninformatie van het RDW ook wanneer dat het voertuig is geregistreerd en op naam gesteld is. Dit noemen we het ‘laatst uitgegeven kenteken‘. Door het laatst uitgegeven kenteken op te zoeken kun je zien hoe lang een auto of ander motorrijtuig in bezit is van de vorige eigenaar. Handig om te weten, want verkoopt iemand een auto snel weer door dan is er mogelijk sprake van handel of problemen. De meest betrouwbare koop is er een die een aantal jaar in bezit van dezelfde eigenaar is geweest.

Een kenteken opzoeken, kan dat je niet meer informatie opleveren?

Een kenteken opzoeken kan je inderdaad meer informatie geven. De RDW voertuiggegevens vertellen je namelijk nog meer dan de kenteken informatie die hierboven genoemd is. Als je een tweedehands auto koopt, dan kan is het zeker niet onverstandig om even het kenteken op te zoeken. Een kenteken opzoeken kan je namelijk veel informatie geven over de staat van de auto.

Met de staat van de auto wordt hier onder meer de juridische staat van de auto bedoeld. Als een auto gestolen is en er wordt aangifte gedaan, dan wordt deze informatie opgenomen in het RDW-register. Even een kenteken opzoeken kan je al heel snel leren dat je met een gestolen auto te maken hebt en dat je je bij de aankoop van deze auto schuldig maakt aan heling. Natuurlijk is even een kenteken opzoeken niet een absolute vrijwaring van je plicht om goed na te blijven denken. Stel een auto is vanmorgen gestolen. Het is dan heel goed mogelijk dat uit de RDW kenteken informatie blijkt dat de auto als niet-gestolen geregistreerd staat. Dit kan ofwel komen door het feit dat de oorspronkelijke bezitter nog niet eens op de hoogte is van de diefstal, bijvoorbeeld omdat hij of zij op vakantie is, of omdat zij nog geen aangifte heeft gedaan, of omdat de RDW voertuiginformatie database nog niet is bijgewerkt.

Hetzelfde geldt in mindere mate ook voor de WOK-informatie. “WOK” staat voor “Wacht op Keuren”. Als een auto bij een ongeval betrokken is geweest, kan het zo zijn dat de politie of de verzekeraar eist dat het voertuig opnieuw gekeurd wordt. Het RDW voert deze keuring uit. Zolang het voertuig niet gekeurd is, mag er met het voertuig niet op de openbare weg gereden worden. Deze informatie is natuurlijk ook belangrijk bij het kopen van een (tweedehands) auto, omdat je natuurlijk wel op de openbare weg wilt rijden met het voertuig. Ook hier geldt weer: alleen een kenteken opzoeken ontslaat je niet van je plicht om zelf goed op te letten.

RDW kentekengegevens gebruiken voor wegenbelasting berekenen

De RDW kentekengegevens geven ook de mogelijkheid tot wegenbelasting berekenen. Het berekenen van wegenbelasting gebeurd op basis van RDW kenteken informatie (gewicht, brandstoftype, milieu label) en woonplaats. Een kenteken zoeken in de RDW database geeft je een behoorlijk nauwkeurige berekening van de autobelasting voor het voertuig. Ga je een tweedehands auto kopen dan is het slim om te weten hoeveel wegenbelasting je moet betalen voor het rijtuig voordat je deze daadwerkelijk aanschaft.

Kenteken opzoeken voor auto waarde

Een kenteken opzoeken wordt vaak gedaan wanneer iemand een auto wilt kopen. Je kunt een kenteken opzoeken en hiermee de auto waarde bepalen. Je krijgt dan in aanvulling op de RDW voertuiginformatie ook antwoord op de vraag “wat is mijn auto waard?”. Het is welliswaar nog niet jouw auto maar je kunt toch kijken hoeveel de auto waard is. Autowaarde berekenen is enorm handig en voorkomt dat je teveel voor een voertuig betaald. Wil je je eigen auto en wil je weten wat je auto waard is dan kun je het kenteken opzoeken en antwoord krijgen. Je weet dat wat je auto waard is en wat je voor een nieuwe occasion kan betalen.

Kenteken informatie over autoschade

Wat-is-mijn-auto-waardVind ook kenteken informatie over het autoverleden van een voertuig. Je kunt een kentekencheck doen om autoschade te achterhalen. Heeft een auto in het verleden ernstige schade gehad dan zal deze autoschade aan het licht komen met de RDW kentekencheck. In de eerste instantie kan een auto als nieuw lijken, toch kan het zo zijn dat deze betrokken is geweest bij een ernstig ongeval en hierdoor minder veilig is geworden. Voor je eigen veiligheid dien je een autoschade check te doen en de auto door een expert te laten controleren op schade, schadeherstel en betrouwbaarheid.

Tellerstand controleren met Nationale Auto Pas

Wil je echt weten of een auto goed is? Doe dan de tellerstanden controleren met de Nationale Auto Pas (NAP). De NAP werkt samen met de RDW en registreren alle tellerstanden aan een RDW kenteken. Er wordt veel gerommeld met kilometertellerstanden, de NAP check heeft ruim 90 miljoen geregistreerde tellerstanden en kan voor bijna ieder voertuig zeggen of dat een tellerstand klopt of niet. Soms worden tellerstanden rigoreus teruggedraaid en zo wordt de auto waarde flink opgeschroefd. Dit betekent flinke marge voor de malafide handelaar/particulier en een flinke domper voor jou als goedgelovige auto koper. Ga je een tweedehands auto kopen. Doe dan altijd de check voor tellerstanden en vraag eventueel of de verkoper er een NAP tellerrapport bij heeft. Koop je je auto bij een BOVAG garage dan zijn zij verplicht dit bij te leveren.

Kenteken informatie: technische informatie over het voertuig

Uit de RDW kenteken informatie van het voertuig komt niet alleen bovenstaande informatie naar boven, maar een kenteken opzoeken levert je ook nauwkeurige technische informatie op over het voertuig. Zo blijkt uit de RDW voertuigengegevens het gemiddelde verbruik van een auto, hoeveel lawaai een auto maakt en meer van dergelijke informatie. Deze informatie is allemaal gebaseerd op de informatie zoals die door de fabrikant van de auto is aangeleverd, maar toch kan het handig zijn om deze informatie bij elkaar te hebben.

Een kenteken opzoeken levert je fiscaal inzicht op

Een auto kopen is één ding, maar over een voertuig moet ook belasting worden betaald. De RDW kenteken informatie helpt je om te berekenen hoeveel belasting je over deze auto zou moeten betalen. Om te beginnen geeft de RDW kenteken informatie je de BPM die over deze auto betaald is. Mogelijk heb je aan deze informatie niet zo heel veel, maar de RDW voertuigengegevens vertellen je ook wat de nieuwprijs en het gewicht van de auto is. Voor het berekenen van de wegenbelasting moet je het gewicht van de auto opzoeken, het brandstoftype opgeven en je woonplaats aangeven. Op deze manier kan je eenvoudig via de site van de rijksoverheid berekenen hoeveel wegenbelasting je bijvoorbeeld zou moeten betalen.

Voor wie zijn de RDW voertuiggegevens?

De RDW voertuiggegevens zijn in beginsel voor iedereen toegankelijk. Het is natuurlijk voor te stellen dat er wel verschillende groepen mensen zijn die interesse hebben in deze gegevens. Zo kan de kenteken informatie een extra zekerheid bieden voor mensen die een (tweedehands) auto aan gaan schaffen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een hele mooie auto langs ziet komen en dat je wilt weten wat daar nu precies onder de motorkap ligt! Zoek op kenteken en kom alles te weten over elke auto, kenteken opzoeken bij de RDW is er voor iedereen.

16 Jun , 2020,
Editor
No Comments