Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

CHASSISNUMMER CHECK

Wil je een chassisnummer check uitvoeren? Dat kan direct op deze pagina. Voor degene die precies wil weten of je de auto koopt die wordt aangeprezen. Elke auto heeft een uniek nummer, door het chassisnummer te controleren kan je veel problemen voorkomen. Vooral degene die een auto wil importeren is deze controle essentieel.

Een uniek identificatienummer voor elke auto

Of het nu om een Nederlandse of een auto uit het buitenland gaat, elke auto heeft een uniek identificatienummer. De controle van het chassisnummer zorgt ervoor dat je precies weet welke auto je koopt en wat er allemaal mee gebeurt is. Vooral bij de aanschaf van een importauto is deze chassisnummer check een must. Elke (internationale) auto heeft een identificatienummer, die wij voor u kunnen controleren.

Wat heeft jouw auto allemaal meegemaakt?

Een (import) auto die je voor het eerst ziet, verraad niet direct zijn geschiedenis. Doordat de meeste gegevens van de auto’s digitaal zijn, kan je veel over elke auto te weten komen. Natuurlijk de standaard gegevens van wanneer de auto gemaakt is en waar deze vandaan komt. Maar ook de gegevens die de garages aan de auto hebben togevoegd.

Een import auto kopen is spannend

Natuurlijk is het kopen van een import auto iets lastiger dan gewoon in je eigen land. Maar doordat de auto’s veel digitale gegevens hebben, kan je zeer veel zaken uitsluiten die de koop eventueel hinderen. De Nationale Auto Pas (link to NAP) wordt meestal wel aangevraagd. Hiermee krijg je namelijk de gegevens van de RDW. Maar voor de import auto is de chassisnummer check net zo belangrijk. Wat dan weet je zeker dat je de auto koopt die wordt aangeboden.

Hoe gaat de chassisnummer controle in zijn werk?

Als je graag precies wil weten wat je koopt, dan voor je de chassisnummer controle uit. Op deze pagina kan je snel de essentiële gegevens te weten komen van je auto. Hiervoor heb je alleen het chassisnummer nodig. Het wordt ook wel het VIN nummer genoemd. Je moet bij je auto op zoek gaan naar dit nummer. Vaak vind je deze bij het motorblok, of aan de binnenkant van de deur. Het is een herkenbaar nummer, zodat je gelijk weet of je het juiste identificatienummer hebt.

Hoe ziet het chassisnummer eruit?

Als je het chassisnummer nog niet hebt gevonden, dan moet je de handleiding raadplegen. Of natuurlijk even op google zoeken, waar je het identificatienummer van jouw merk en model auto kan vinden. Het nummer bestaat uit 17 letters en cijfers. Er zit een bepaalde logica in de tekens:

  • De eerste drie tekens geven aan waar de auto gefabriceerd is.
  • Dan zijn er tekens die weergeven om wat voor auto en model het gaat.
  • Dan is er een teken die hoort bij de veiligheidscode van de VIN.
  • Ook is er informatie over het jaar en de fabriek
  • En tot slot zijn er 5 cijfers die het serienummer van de auto weergeven

Een unieke autocode

Het is wel duidelijk dat deze lange code van een auto echt uniek is. Deze kan je dus niet zomaar veranderen. Er zit een duidelijke logica in, waardoor je van elke auto veel te weten kan komen. Bij de chassisnummer controle gebruik je dus deze code, om te weten te komen hoe het leven van de auto eruit heeft gezien. Hierdoor weet je goed wat je koopt, en kan je weloverwogen een keus maken.

De gegevens van een chassisnummer check

Door de controle op deze pagina uit te voeren weet je 100% zeker dat je wel of niet koopt wat wordt aangeboden. Ook voor de geïmporteerde auto’s uit Duitsland en België is dit essentieel. Het chassisnummer check Duitsland en chassisnummer check België worden daarom veel gedaan. Daarnaast kom je ook veel te weten over de belangrijke en leuke details van de auto. Hierbij moet je denken aan informatie over schade en diefstal. Maar ook waar de eigenaren van de auto woonden en natuurlijk alle informatie over de kilometerstanden.

Internationale auto’s

In Nederland worden veel auto’s geïmporteerd uit Duitsland en België. Maar tegenwoordig zijn veel handelaren ook bezig om over de hele wereld auto’s naar Nederland te halen. Het is belangrijk, ook al staat de auto al op Nederlands kenteken, om een goede controle van de auto uit te voeren. Dit is alleen mogelijk met onze chassisnummer check.

Voer nu jouw chassisnummer check uit

Onze chassisnummer check import auto, wordt gelukkig steeds eer gebruikt. Vooral bij de aanschaf van internationale auto’s. Een auto uit een ander land kan zeer aantrekkelijk zijn. Hierbij moet je denken aan een lage kilometerstand of een zeer goede prijs. Zorg altijd dat je 100% zeker weet dat de auto die wordt aangeboden wordt, ook de auto is die de chassisnummer check weergeeft.

24 Nov , 2020,
Editor
No Comments