Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

ANWB: stop het verhogen van de autobelasting

Autobelasting Misschien heb je het niet in de gaten, maar het bedrag van de autobelasting wordt ieder jaar een beetje verhoogd. Zo betaal je ieder jaar weer een beetje meer aan de provincie om in je auto te mogen rijden, waardoor het bedrag van de autobelasting in enkele jaren ontzettend is gestegen. Vergelijk je het totale bedrag van je autobelasting van dit jaar bijvoorbeeld met de autobelasting van tien jaar geleden, dan zie je dat het bedrag veel hoger is geworden.

 

Eén van de organisaties die op komt voor de belangen van automobilisten en motorrijders, is ANWB. Deze belangenclub vindt het niet eerlijk dat de autobelasting ieder jaar wordt verhoogd en wil daarom dat de opcenten voor auto’s en motoren worden afgeschaft. Dit betekent dat het op termijn niet meer mogelijk moet zijn om de autobelasting steeds te verhogen, zodat het bedrag van de autobelasting altijd realistisch en eerlijk blijft.

 

Autobelasting: 20 procent van het inkomen van provincies

Belastingdienst-wegenbelastingOp dit moment innen Nederlandse provincies ongeveer 1,5 miljard aan autobelasting. Dit is ongeveer 20 procent van hun totale inkomsten en omdat de belasting afgelopen jaar weer werd verhoogd, kwam er nog eens 105 miljoen meer in de kas van de provincies. En omdat een groot deel van de geïnde belasting niet eens wordt gebruikt voor wegen of andere faciliteiten in het verkeer, is het volgens de ANWB totaal onnodig om het bedrag van de belasting ieder jaar te verhogen. De autobelasting kan dus niet meer eerlijk genoemd worden, maar is eerder een middel om de auto- en motorbezitter in Nederland uit te melken. Dit vinden niet alleen de auto- en motorbezitters zelf, want deze mening wordt tevens gedeeld door de ANWB.

 

Controleer jouw autobelasting met een kenteken check

Weet je niet wat je jaarlijks ongeveer aan autobelasting betaalt voor jouw auto? Doe dan een kenteken check door middel van RDW kenteken zoeken en controleer de hoogte van jouw autobelasting. Het RDW slaat namelijk alle RDW voertuiggegevens van jouw auto of motor op en maakt deze openbaar, zodat je de gegevens altijd kunt controleren. Kies je voor RDW kenteken zoeken door middel van een kenteken check, dan kun je dus gemakkelijk controleren wat je op dit moment betaalt aan belasting. En omdat RDW kenteken zoeken erg gemakkelijk is, kan iedere auto- en motorbezitter hiervoor kiezen om het bedrag van de belasting te controleren.