Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

APK vervaldatum op kenteken opzoeken

kenteken opzoeken voor APKAPK vervaldatum op kenteken opzoeken, handig wanneer je een occasion wilt kopen of even wilt checken tot wanneer de APK keuring van jouw auto geldig is. APK is een algemeen geaccepteerde afkorting voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is een verplicht autokeuring, ingesteld voor veiligheid en milieu. Tijdens de APK keuring wordt de auto nagekeken op de belangrijkste milieu en veiligheidsaspecten. Wordt je auto goedgekeurd dan kun je er vanuit gaan dat je auto voorlopig voldoet. Het hebben van een geldige APK keuring is, net als de minimale WA verzekering, verplicht. Wil je weten tot wanneer de APK geldig is? Kenteken opzoeken is de manier om na te trekken tot wanneer de APK keuring geldig is.

Wanneer vervalt de APK keuring? Opzoeken op kenteken

Je kunt de APK vervaldatum checken door kenteken informatie op te vragen via de kentekencheck. Normaal gesproken krijg je als voertuigeigenaar ruim voor de vervaldatum een brief van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Wil je weten wanneer de APK vervaldatum is en heb je nog geen brief gehad? Dan kun je het kenteken natrekken voor RDW voertuiggegevens en zien wanneer je auto opnieuw gekeurd moet worden. De APK vervaldatum check is gratis en je krijgt direct inzicht in de algemene voertuiggegevens.

Hoe werkt de APK keuring?

Het is verplicht in Europa en dus ook Nederland om een geldige APK keuring te hebben. Zonder geldig APK riskeer je een fikse boete. Afhankelijk van de leeftijd van je auto is bepaald hoe vaak een auto gekeurd moet worden. Koop je en gloednieuwe auto dan hoef je de eerste vier jaar geen APK keuring te laten doen. Er wordt dan verondersteld dat de auto niet zo snel achteruit kan gaan dat deze niet meer aan de eisen voldoen. In de categorie vier tot acht jaar oud moeten auto’s elke twee jaar APK gekeurd worden. Ouder dan acht jaar moet een auto elk jaar opnieuw gekeurd worden. Voor oldtimers geldt eveneens een APK keuringsinterval van twee jaar.
Wanneer je auto toe is aan een nieuwe APK keuring dien je een afspraak te maken met een RDW erkend APK keuringsstation. Veel vak-garages zijn bij de RDW aangesloten en mogen APK keuringen verrichten. Maak tijdig een afspraak voor een nieuwe APK, je mag vanaf twee maanden vooraf met behoudt van vervaldatum. Stel je APK vervalt 12 januari, dan wil je natuurlijk je APK met een jaar verlengen en niet een datum eerder als nieuw APK datum. Maak je binnen twee maanden voor de vervaldatum een afspraak voor een keuring dan wordt 12 januari van het volgende jaar je nieuwe vervaldatum.

Tijdens de APK keuring controleert de APK keurmeester de auto grondig op alle veiligheid- en milieueisen. Is alles in orde dan wordt de auto goedgekeurd, zo niet dan volgt afkeuring. Na afkeuring krijg je de kans de auto te laten opknappen en herkeuren.

Voordelig je auto laten keuren? Bekijk waar je het voordeligst een keurige APK keuring kunt opnemen op www.apkkeuringvergelijken.nl.