Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Auto kopen? Doe een RDW kenteken check kilometerstand

Als je een tweedehands auto koopt, loop je altijd het risico dat de tellerstand van deze auto teruggedraaid is. Veel mensen denken dat het terugdraaien van de kilometerstand van een tweedehands auto alleen gebeurt bij louche garages en dealers met een slechte reputatie, maar ook professioneel ogende garages en dealers en zelfs aardige particulieren kunnen de tellerstand van een auto terugdraaien. De reden dat het terugdraaien van de tellerstand nog altijd veel gebeurt, heeft te maken met het feit dat een auto met een lage tellerstand nu eenmaal meer oplevert dan een auto met een hoge tellerstand. Wil je voorkomen dat je te maken krijgt met tellerfraude? Dan kun je een nieuwe wagen kopen of een auto leasen. Omdat dit voor veel particulieren te duur is kun je ook gebruik maken van het RDW tellerrapport. Lees dan in dit artikel hoe je jezelf kan beschermen door middel van RDW kenteken check kilometerstand.

 

Kilometerstand opvragen met Nationale Autopas check

Als de kilometerteller in een voertuig een specifiek nummer aangeeft, wil dit niet zeRDW kenteken checkggen dat dit nummer ook daadwerkelijk klopt. Als de kilometerteller van een voertuig wordt teruggedraaid, verandert namelijk het nummer op de kilometerteller van het voertuig. Wil je controleren of de kilometerstand die het voertuigen aangeeft daadwerkelijk het aantal gereden kilometers aangeeft? Controleer dan de tellerstand van het voertuig door middel van een NAP check. Een NAP check is een online tool die je gebruikt om de kilometerstand te controleren van een voertuig. Vul je het RDW nummerbord van een voertuig in, dan krijg je van de Nationale Autopas RDW een zogeheten NAP certificaat. In dit certificaat kun je precies zien hoeveel kilometers er door de jaren heen voor een voertuig zijn geregistreerd, zodat je eenvoudig kan zien of de huidige tellerstand van een auto logisch is.

 

Het herkennen van een onlogische tellerstand

Als je een RDW kenteken check kilometerstand uitvoert, kun je eenvoudig achterhalen of de kilometerstand van een auto klopt. Is de huidige kilometerstand van een voertuig bijvoorbeeld 100.000 en zie je in het tellerrapport van de kilometerstand check dat de laatst genoteerde tellerstand 150.000 was? Dan kan dit niet kloppen en is er waarschijnlijk sprake van tellerfraude, waarbij de tellerstand van het voertuig teruggedraaid is om de verkoopprijs van het voertuig omhoog te krijgen. Zie je andere afwijkingen in het tellerrapport, zoals een hogere tellerstand in het jaar 2011 dan in het jaar 2012, dan weet je ook dat er sprake is van een onlogische tellerstand en dat je waarschijnlijk te maken hebt met tellerfraude.