Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

AUTO KOPEN? RAADPLEEG EERST DE KENTEKEN RDW DATABASE!

Auto-kopen-Doe-de-kentekencheckHet kenteken RDW is onlosmakelijk verbonden aan een auto en alles wat met de aanschaf van een auto te maken heeft. Als je een auto wilt gaan kopen dan ga je natuurlijk naar de auto kijken. Je rijdt er een rondje mee, en vergewist je er van dat de auto geen verborgen gebreken heeft. Toch kan het verstandig zijn om, voordat je overgaat tot de aanschaf van een auto, eerst een RDW kenteken check te doen. Een RDW kentekencheck geeft je inzicht in veel facetten van een voertuig en zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt eenkenteken opzoeken van ieder in Nederland geregisteerd voertuig. Een kenteken opzoeken levert je binnen enkele seconden een berg aan bruikbare kenteken informatie op. Hiermee kun je direct controleren of het aangeboden voertuig wel echt het voertuig is dat bij het kenteken hoort.

 

Een kentekencheck RDW: wat is dat?

Voordat een voertuig in Nederland op de openbare weg mag, moet het geregistreerd worden. In Nederland wordt dit gedaan door de Rijksdienst Wegverkeer, RDW. De gegevens over een voertuig worden opgeslagen en deels vrij gepubliceerd. Het vrije gedeelte kan door iedereen geraadpleegd worden. Het raadplegen van het kenteken RDW register noemen we een RDW kenteken check.

 

Wat kom je te weten door een RDW check?

In de eerste plaats kun je door een RDW kentekencheck achter de RDW voertuiggegevenskomen. Dit zijn de officiele gegevens van een voertuig. Als een verkoper tegen jou zegt dat je met een voertuig met 200pk te maken hebt en uit de RDW voertuiggegevens blijkt dat het om een voertuig van 174pk gaat, dan moet je ervan uitgaan dat het voertuig 174pk heeft. Ook andere technische aspecten kun je ophalen door een RDW kenteken check te doen. Je kan er ook echter komen wat de waarde van een auto is en je wegenbelasting berekenen.

 

Een kenteken opzoeken bij de RDW: wat kan je daar nog meer mee?

Een kenteken opzoeken van het  RDW kenteken kan je ervoor behoeden dat je je schuldig maakt aan heling. Heling is het kopen van een gestolen goed. Een auto aanschaffen voor een spotprijs kan er al snel voor zorgen dat je je schuldig maakt aan heling. Naast het feit dat je je auto in moet leveren, hangt je dan in sommige gevallen ook nog strafrechtelijke vervolging boven het hoofd. Een tweedehands auto aanschaffen doe je dan ook nooit zonder een kentekencheck RDW te hebben gedaan. Uit een kenteken check blijkt namelijk direct of een auto als gestolen te boek staat. Natuurlijk is dit geen absoluut vrijgeleide. Een verkoper die een auto voor een spotprijs van de hand wil doen en daar ook nog de nodige tijdsdruk achter zet, moet bij iedereen argwaan wekken. Of je het kenteken RDW nu hebt nagetrokken of niet. Toch helpt het checken van een kenteken wel om na te gaan of een auto gestolen is geweest.