Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Auto nummer zoeken: welke nummers zijn er?

Het nummer van een auto kun je gebruiken om specifieke informatie met betrekking tot het voertuig te zoeken. Maar over welk nummer wordt er precies gesproken als men het heeft over auto nummer zoeken? De autonummers die je kunt gebruiken om informatie met betrekking tot een voertuig te vinden, worden in dit artikel beschreven.

Het chassisnummer van een auto

Het chassisnummer van een auto wordt ook wel het framenummer of het VIN genoemd. Deze afkorting staat voor Voertuigidentificatienummer, ofwel een uniek nummer dat ieder voertuig heeft en je kunt gebruiken om specifieke informatie met betrekking tot een voertuig op te zoeken. Je kunt een chassischeck uitvoeren voor een auto met een Nederlands kenteken, maar omdat ook internationale voertuigen een Voertuigidentificatienummer hebben kun je ook auto’s uit andere landen natrekken met dit nummer. Het Voertuigidentificatienummer wordt voornamelijk gebruikt door mensen die meer informatie willen verzamelen met betrekking tot een import auto die zij naar Nederland willen halen.


Het kenteken van een auto

Naast het Voertuigidentificatienummer, kun je ook gewoon het kenteken van een auto gebruiken om meer informatie over dit voertuig te vinden. Specifieke informatie met betrekking tot een voertuig wordt namelijk opgeslagen onder de kentekengegevens van een voertuig, waardoor je door middel van kenteken opzoeken eenvoudig meer te weten kan komen over een auto. Wel dien je er rekening mee te houden dat nummerplaat zoeken alleen mogelijk is als het een RDW kenteken betreft, ofwel een Nederlands kenteken dat bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer geregistreerd staat. Is dit niet het geval, zoals bij een import auto, dan kan het uitvoeren van een VIN controle de uitkomst bieden om meer informatie te krijgen over een specifiek voertuig.


Waarom auto nummer zoeken?

Er zijn diverse redenen waarom je het nummer van een voertuig op kunt zoeken om deze na te trekken. Ten eerste kiezen veel mensen voor auto nummer zoeken als zij een auto willen kopen, omdat zij door het natrekken van het auto nummer van het voertuig eenvoudig meer te weten kunnen komen over het voertuig dat zij op het oog hebben. Daarnaast kiezen mensen in sommige gevallen bij het verkopen van een auto ook voor het natrekken van het voertuig, bijvoorbeeld als zij de dagwaarde van een voertuig willen achterhalen om een eerlijke verkoopprijs samen te stellen. Tot slot kun je ook auto nummers natrekken als je gewoon nieuwsgierig bent naar een voertuig, bijvoorbeeld als je een mooie auto op de snelweg ziet rijden.