Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Auto op kenteken zoeken – wat is er mogelijk?

Diverse-automerken-vergelijken-300x106Iedereen kent ze wel, die reclame spotjes waarin je een auto op kenteken kunt opzoeken. Een auto op kenteken zoeken is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Een aantal grote partijen hebben deze populariteit bewerkstelligd met televisie en radio campagnes. Omdat het kenteken opzoeken een dienst is waar mensen interesse in hadden groeide dit uit tot een waar begrip. De RDW kenteken controle is inmiddels niet meer weg te denken wanneer je een auto gaat kopen. Met de groei in afname is er ook een groei aan kenteken informatie aanbod gekomen. Daar waar je eerst hooguit inzicht kreeg in de algemene RDW voertuiggegevens is er nu veel meer mogelijk. Wat er mogelijk is bij het auto op kenteken zoeken lees je nu.

 

Auto op kenteken zoeken – De mogelijkheden

Kenteken-opzoeken-van-autoHet kenteken zoeken brengt je autohistorische informatie over het voertuig. Wil je weten wat je allemaal op kenteken kunt opzoeken? Doe dan de opvraag voor kenteken informatie door je kenteken in te vullen. Je krijgt dan gratis alles RDW voertuiggegevens te zien. Dit is informatie die door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) publiekelijk beschikbaar wordt gesteld. Deze informatie betreft geen persoonsgegevens maar enkel voertuig gerelateerde informatie. Zoals eerder gezegd is de kenteken zoek functie veel uitgebreider geworden. De algemene voertuiggegevens zijn handig, maar waar het echt om gaat is achtergrond informatie over de auto en interessante auto aankoopinformatie. De vijf belangrijkste aankooptools zijn de volgende:

  • Schadehistorie controleren – Het kenteken opzoeken in de autoverleden schade database,heeft de auto schade gehad dan zal de check dit aangeven.
  • Kilometerstand natrekken met NAP – Je kunt de tellerstand natrekken door gebruik te maken van onze connectie met de stichting Nationale Auto Pas (NAP). Zo weet je zeker of de tellerstand klopt of dat er mee gerommeld is.
  • Eigenaren op kenteken zoeken – Persoonsgegevens worden niet verstrekt door de RDW, wel kun je natrekken hoeveel eigenaren een voertuig heeft gehad en wanneer de huidige eigenaar het voertuig heeft aangeschaft. Je kunt namelijk direct opvragen wanneer het laatst uitgegeven kenteken is verstrekt aan huidige eigenaar.
  • Wat is mijn auto waard? – Kom erachter wat een auto waard is door de vraag te stellen ‘wat is mijn auto waard?’. Binnen enkele seconden weet je precies of de vraagprijs marktconform is.
  • Wegenbelasting berekenen – Een auto kopen is een, een auto op de weg houden is een tweede. Wegenbelasting berekenen is belangrijk om een inschatting te maken van de vaste lasten van een voertuig. Koop nooit zomaar een auto, het bedrag dat je aan motorrijtuigenbelasting moet betalen kan nog wel eens tegenvallen.

RDW kenteken controle – Nuttig of niet?

De RDW kenteken controle is absoluut nuttig. Je kunt hierdoor allerlei fraude gevoelige onderdelen natrekken en achterhalen. Je kunt het kenteken opzoeken en alles te weten komen over een voertuig zonder dat de verkoper je dit hoeft uit te leggen. Kortom, je gaat goed voorbereid de onderhandeling in. Want je weet of een voertuig eerlijk is of niet en hebt inzicht in de waarde van de auto. Je weet immers wat de auto echt waard is. Conclusie? Doe gewoon een kenteken check en laat speel op safe. Die paar euro die de uitgebreide kenteken zoek actie kost verdien je direct terug in de onderhandeling.