Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

AUTO VERKOPEN, MAAR WAT IS MIJN AUTO WAARD?

Wat is mijn auto waard i
Wat-is-mijn-auto-waard-vandaag-de-dags een vraag die je jezelf natuurlijk stelt als je een auto gaat verkopen. Er zijn van die mensen die precies weten hoeveel ze voor hun auto kunnen vragen, maar er zijn ook mensen die er veel meer moeite mee zullen hebben om de waarde van hun auto te bepalen. In dit artikel krijg je een paar tips om de vraag: “Wat is mijn auto waard?” goed te kunnen beantwoorden! Er zijn namelijk een aantal  handige hulpmiddelen die je leiden naar het antwoord van de vraag: Wat is mijn auto waard!

Hoeveel is mijn auto waard?

Het makkelijkste is om te beginnen om naar het kenteken te kijken. Aan de hand van het kenteken kunnen er een aantal technische kenmerken van een auto worden opgezocht. De auto dagwaarde hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van het type auto en de specificaties die dat type auto heeft. Aan de hand van het kenteken worden de globale specificaties opgezocht die nodig zijn om de inruilwaarde auto te berekenen. Dit kan online, maar daar zijn natuurlijk wel watkanttekeningen bij te plaatsen. De auto dagwaarde wordt natuurlijk voor een gedeelte bepaald door de technische specificaties, de kilometerstand en de zichtbare schade, maar er zijn meer factoren die en rol spelen bij de dagwaarde van een auto berekenen.

 

Wat is mijn auto waard hangt ook af van het onderhoud

Onderhoud-en-APK-auto-300x230Als je onderhoud aan een auto laat plegen, dan is het verstandig om de facturen goed te bewaren. De inruilwaarde auto hangt namelijk ook af van de vraag hoeveel onderhoud er aan een auto is gepleegd. Om een simpel voorbeeld te geven: de distributieriem van veel auto’s moet om de zoveel honderdduizend kilometer vervangen worden. De distributieriem al dan niet vervangen heeft dus invloed op de auto dagwaarde.

Het maakt immers nogal wat uit of je een auto koopt die 200.000 kilometer gereden heeft, waar de distributieriem nog van vervangen moet worden, of dat dit al gebeurt is. Natuurlijk is dit maar één voorbeeld, maar er zijn hier veel voorbeelden van te geven. De autowaarde berekenen doe je dus niet alleen door naar de technische staat, de uiterlijke staat, of de kilometerstand te kijken. De inruilwaarde auto wordt ook bepaald door de manier waarop de auto onderhouden is, en welkegrote reparaties er al gedaan zijn.