Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Check een tweede hands auto eerst goed na

Auto kopen tweedehandsEen auto is een belangrijk onderdeel van je leven. Grote kans dat je hem iedere dag gebruikt. Als een auto kapot gaat zit je dus mooi met de gebakken peren. Al helemaal als je niet over de financiën beschikt om zomaar een nieuwe auto te kopen. Je wilt daarom het liefste in een keer een goede auto kopen.

Een tweede hands auto is in dat geval een goede optie. Helaas is een tweede hands auto kopen ook een wat meer risicovolle operatie dan het kopen van een nieuwe. Dit omdat de auto gebruikt is, er mogelijk sprake is van slijtage en je niet weet wat er in het verleden met de auto is gebeurt. Een occasion kopen blijft dus spannend, want hoe weet je immers dat je een goede auto koopt en geen rammelbak die binnen de kortste keren uit elkaar valt? In dit artikel gaan wij jou vertellen wat jij eraan kunt doen om te voorkomen dat je een miskoop doet. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze dan gerust.

 

Wat kun je doen om een miskoop te voorkomen?

Miskoop voorkomenEen proefrit is natuurlijk het eerste dat je doet. Maar een proefrit kan bedrieglijk zijn, helemaal wanneer je een leek bent en door je enthousiasme niet meer objectief bent. Een auto kan het immers prima doen de eerste paar keer dat je ermee rijdt, maar kan na een korte tijd al kuren gaan vertonen. Er zijn een aantal basisonderdelen waar je dus goed op moet letten.

Toch is het nog belangrijker om voordat je een proefrit maakt de RDW voertuiggegevens te controleren. Dan weet je of je uberhaubt een proefrit moet maken of dat het misschien niet eens de moeite waard is.

 

Vraag de RDW voertuiggegevens op

Door naar een RDW kenteken te zoeken kun je veel informatie over een auto verkrijgen. Je kunt daarmee bijvoorbeeld de km stand controleren. Ten eerste laat dat je zien hoeveel een auto al heeft gereden. Heeft het beestje al erg veel kilometers afgelegd? Dan is de kans op slijtage natuurlijk groter. De kans dat een dergelijke auto al eerder is opgelapt is groot. Dat is aan de ene kant goed, want dan hoef jij dat niet meer te doen. Maar aan de andere kant gaan opgelapte delen ook weer vaker kapot.

 

Het belang van een NAP certificaat

Een tweede reden voor een zorgvuldige km check is de kans dat een kilometerstand niet klopt. Een slimme verkoper kan de kilometerstand namelijk terugdraai en dan heb je dus niet de juiste informatie over de gereden kilometers. Het is daarom goed om specifiek te kijken of de aangeboden auto geregistreerd staat bij Nationale Autopas. Dat is een organisatie die tellerstanden van auto’s om de zoveel tijd registreert. Nationale Auto Pas kan daarmee checken of een nieuwe stand logisch is in vergelijking met de voorgaande doorgegeven stand. Is die laatste stand bijvoorbeeld lager dan die daarvoor, dan weten zij dat er iets niet in de haak is. Wanneer je dus een auto met een NAP pas op het oog hebt, kun je ervan uitgaan dat wat je ziet ook is wat je krijgt. Alleen op gebied van kilometers dan, want het je kunt nog veel meer informatie over een auto vinden via het kenteken.

 

Wat is de dagwaarde

Bijvoorbeeld wat de dagwaarde is en of de auto eventueel schade heeft gehad in het verleden. Ook kun je bij de RDW opvragen wat het laatste kenteken is dat zij hebben uitgegeven, voor als je dat leuk vind om te weten. Sommige mensen hebben ook de vraag “wat is mijn auto waard“, voor hun is de dagwaarde auto check ook ideaal. Je kunt dan kijken wat jouw auto nog opbrengt en hoeveel je inruil voor je auto terug krijgt.

 

Laat een monteur hem nakijken

Een ander advies is om je beoogde nieuwe auto even goed te laten nakijken door een monteur of garage. Een automonteur kan de auto van binnen bekijken en zien of alle onderdelen er nog goed uitzien. Naast het verleden van een auto is het namelijk ook goed om het heden goed in beeld te hebben. Naast een afspraak bij een garagebedrijf kun je ook gebruik maken van een auto aankoopkeuring.