Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

De echte waarde van je auto bepalen

De automarkt is een dynamische markt. Regelmatig worden er nieuwe modellen van alle verschillende merken uitgebracht. Die nieuwe modellen maken voorgaande modellen misschien wel achterhaald of ze sluiten nog beter aan op bepaalde wensen van de consument. Het kan altijd groter, beter, comfortabeler, mooier. Al die ontwikkelingen maken misschien wel dat jij een nieuw model op het oog krijgt. Je huidige auto wil je in dat geval natuurlijk graag verkopen. Maar hoe ga je daarbij te werk?

 

De waarde van je auto bepalen

Stel jezelf ten eerste de vraag “wat is mijn auto waard?”. Om dat te weten te komen zal je  de RDW dagwaarde van je auto moeten opzoeken. Dat is de dagwaarde zoals die staat geregistreerd bij de RDW. Het spreekt voor zich dat een koper van een tweede hands auto altijd een kenteken check waarde auto bepalenzal doen. Daarmee komt hij snel achter de dagwaarde. Verkoop je je auto dus boven die waarde, dan moet je daar een goede reden voor kunnen geven. Wees daarop dus voorbereid. Wat wel grappig is, vaak denken mensen dat een duurdere auto ook beter is. Je auto wat duurder of net boven de gemiddelde marktprijs te koop zetten kan, indien de auto goed is, dus slim zijn. Je kunt immers altijd nog wat zakken in prijs.

 

De RDW waarde is leidend bij een aankoop

De koper van een tweede hands auto wil altijd de precieze occasion waarde bepalen. Hij doet dat met alle informatie die gekoppeld is aan een bestaand kenteken. Iedereen heeft toegang tot die informatie. Dat is maar goed ook, want anders zou het veel te gemakkelijk zijn om auto’s tegen onredelijke tarieven te verkopen.

Naast de waarde kun je bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ook andere kenteken informatie opvragen. Deze informatie helpt en beschermd de consument tegen de aankoop van een schadeauto of auto waarmee gefraudeerd is. Meer hierover in het onderstaande stuk.

 

De RDW beheert alleen waarde gegevens

Wat vertelt de RDW nou precies? Je hoeft niet te vrezen voor je privacy, je naam en contactgegevens worden door de RDW niet vrijgegeven. Wat zij wel vrijgeven is informatie over de waarde van je auto, de kilometerstand en de historie van jouw auto.

Heb je ooit een ongeluk gehad met je auto? Dan in dat ook bekend bij de RDW. De consument zal die informatie willen weten, om te kunnen bepalen of de auto wel van de juiste kwaliteit is. Daarnaast laat die informatie de koper dus weten of hij wel of niet op het punt staat een schadeauto te kopen.

 

Een kloppende kilometerstand

Wat de RDW nog meer aan geregistreerde gegevens biedt is de kilometerstand. Je doewaarde auto bepalent er natuurlijk goed aan die gewoon eerlijk bij de verkoopgegevens te vermelden. Al helemaal omdat die gegevens dus ook na te kijken zijn bij de RDW. Voorheen hield de National Autopas deze gegevens bij, maar sinds kort buigt de RDW zich daar ook over. De RDW kan op basis van alle eerder doorgegeven kilometerstanden bepalen of die logisch en dus betrouwbaar zijn. Handig om gebruik van te maken omdat er nog altijd veel gefraudeerd wordt met tellerstanden.

 

De autowaarde bepalen voor een verzekering

Door de autowaarde te bepalen zal de koper overigens ook meteen een goed inzicht krijgen in de verzekering die hij zal moeten afsluiten. De leeftijd van een auto speelt namelijk mee bij het tot stand komen van de premie. Biedt je dus een vrij oude auto aan, dan zal de koper te maken krijgen met een hogere premie dan wanneer de auto maar een paar jaar oud is. Dat zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van jouw verkoopprijs. Ook is het belangrijk kennis te nemen van de begrippen en definitie van waarde waartegen de auto is verzekerd. Denk hierbij aan wat de verzekering verstaat onder dagwaarde en welke waarde de verzekering hanteert met betrekking tot het uitkeren van een schadevergoeding.