Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

DE RDW VOERTUIGGEGEVENS: WAT VERTELLEN ZE JOU?

RDW-kentekenpapierenDe RDW voertuiggegevens zijn een belangrijke bron van informatie als je een auto wilt gaan kopen. Er zijn tal van situaties denkbaar waarin je de gegevens die een verkoper verstrekt graag even zou willen verifiëren. Dat kan je doen aan de hand van de RDW voertuiggegevens. De RDW voertuiggegevens zijn de gegevens die de RDW voor ieder voertuig bijhoudt. Hierbij valt te denken aan de technische gegevens van een auto, maar ook aan de hoeveelheid kilometers die een auto gereden heeft, of het schadeverleden van een auto. Al deze gegevens bij elkaar kunnen je helpen om problemen te voorkomen bij het kopen van een tweedehands auto.

 

Wat zijn de RDW voertuiggegevens precies?

Kenteken-registratie-informatie-kenteken-300x146Van alle auto’s met een Nederlands kenteken moeten gegevens geregistreerd worden. Dat is nodig omdat justitie bijvoorbeeld wil weten wie de eigenaar van een auto is. Bijvoorbeeld omdat ze een adres nodig hebben om de boete heen te sturen. Dit gedeelte van de RDW kentekengegevens is niet voor iedereen inzichtelijk. Hiernaast zie je een kenteken. Deze afbeelding laat zien hoe het kenteken van de RDW is opgebouwd en waar een cijfer of getal voor staat.

Aan de andere kant zijn er meer algemene eigenschappen van een auto die wel gepubliceerd worden in het RDW kenteken register. Deze gegevens gaan onder meer over de technische eigenschappen van een auto. Zo staan er specificaties over de kleur, de motor en andere niet-privacy gevoelige informatie in opgenomen. Dit deel van het RDW kenteken register lijkt wel enigszins op het RDW kentekenbewijs, maar het wel is uitgebreider dan het uitgebreider dan het RDW kentekenbewijs. Het enige wat je nodig hebt om het RDW Kentekenregister te raadplegen, is het RDW kenteken. Het RDW kenteken wordt in de volksmond gewoon de nummerplaat genoemd.

 

De toepassing van deze kentekengegevens

Wellicht denk je bij jezelf: waarom zou ik dat willen doen. Laten we voorop stellen dat er veel toepassingen zijn van de RDW kentekengegevens. Het RDW kentekenregister wordt onder meer geraadpleegd om de:

  • Kilometerstand te controleren
  • De APK vervaldatum op te zoeken
  • De juridische staat van een auto op te vragen
  • De technische aspecten van een auto op te zoeken

Vaak wordt het RDW kentekenregister ook geraadpleegd om de wegenbelasting te berekenen. Het RDW kentekenregister biedt alle informatie die je nodig hebt om de wegenbelasting te berekenen. Wegenbelasting berekenen vereist namelijk dat je de beschikking hebt over een aantal technische details van een auto. Al deze gegevens zijn op te halen uit het RDW kenteken register. Daarom wordt voor het berekenen van de wegenbelasting vaak gebruik gemaakt van het RDW kenteken register.