Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

De voertuig waarde: wat is mijn auto waard?

Als je een auto koopt, betaal je hier natuurlijk een bepaalde prijs voor. Veel autobezitters willen geloven dat de oorspronkelijke aankoopprijs van het voertuig dat ze rijden ook iets zegt over de auto dagwaarde, maar in feite is dit niet waard. De dagwaarde van een auto wordt namelijk verlaagd door diverse factoren, zoals de leeftijd van de auto, de onderhoudsstaat van de auto en het aantal kilometers die een auto heeft gereden. Ben je benieuwd wat mijn auto waard is op dit moment? Bereken dan de voertuig waarde die jouw auto op dit moment heeft. De twee manieren waarop je de waarde van een voertuig kunt bepalen, worden in dit artikel beschreven.

 

Een professionele autowaarde taxatie

De eerste manier om de waarde van jouw voertuig te achterhalen, is door te investeren in een professionele taxatie. In dit geval kijkt een professionele partij naar jouw auto, waarbij er onder andere wordt gekeken naar de staat van de auto, de leeftijd van de auto en het aantal kilometers op de teller van de auto. Aan de hand van deze informatie kan er vervolgens inzicht gvoertuig waardeegeven worden in wat is auto waard, zodat je als autobezitter precies weet waar je in rijdt. Een nadeel van een professionele taxatie, is het feit dat je op deze manier een vrij groot bedrag moet investeren in het achterhalen van de dagwaarde van jouw voertuig. Daarnaast dien je tevens tijd te investeren in het achterhalen van de dagwaarde van jouw auto, omdat je naar een taxateur langs moet gaan voor een professionele taxatie.

 

Een online tool voor de voertuig dagwaarde

Een andere manier om de dagwaarde van jouw auto te achterhalen, is door middevoertuig waardel van voertuig waarde op kenteken zoeken. In dit geval vul je simpelweg het kenteken van jouw auto in, waarna je direct een overzicht te zien krijgt van de voertuiggegevens met betrekking tot jouw auto en de waarde die er met deze gegevens berekend wordt voor jouw voertuig. Omdat je een online berekening altijd en overal kan uitvoeren en omdat een online berekening veel goedkoper is dan een professionele taxatie, kiezen steeds meer mensen voor het achterhalen van de autowaarde met deze tool. Daar komt nog bij dat een online taxatie net zo geloofwaardig is als een taxatie bij een professional, want bij een online taxatie voor de dagwaarde van een voertuig wordt dezelfde berekening gemaakt als bij een taxatie door een professional.