Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

DE WEGENBELASTING BEREKENEN: HOE DOE JE DAT?

Wegenbelasting berekenen is een stap die veel mensen overslaan. Toch is het zeker in Nederland niet onverstandig om de wegenbelasting te berekenen voordat je een auto koopt. De wegenbelasting is namelijk een kostenpost die ieder kwartaal terug komt en behoorlijk hoog kan oplopen. De wegenbelasting berekenen is helemaal niet moeilijk, sterker nog het is heel eenvoudig.

 

Wegenbelasting berekenen en de RDW kenteken check

Als je de voertuigenbelasting gaat berekenen begin je met een RDW kenteken opzoeken te doen. Aan de hand van een RDW kenteken check krijg je namelijk alle officiële gegevens van een voertuig en weet je zeker dat je met de juiste gegevens werkt.

Een RDW check is de eerste stap in het berekenen van de autobelasting. Maar autobelasting berekenen vereist iets meer inspanning. De kenteken RDW gegevens moeten nog even gefilterd worden voordat ze bruikbaar worden om de motorrijtuigenbelasting te berekenen.

 

Voertuigenbelasting berekenen; welke informatie heb je nodig?

Geld-lenenAls je de autobelasting gaat berekenen moet je in de eerste plaats weten wat voor type voertuig je hebt. Niet ieder soort voertuig wordt gelijk belast. Een motor zit in een andere categorie dan bijvoorbeeld een vrachtwagen. Een personenauto is een personenauto zou je zeggen. Wegenbelasting berekenen is echter een precieze klus, zo zijn er bijvoorbeeld meerdere categorieën personenauto’s. De RDW-gegevens geven je gelukkig de exacte categorie.

 

Waar woon je?

De hoogte van de voertuigenbelasting wordt ook nog eens bepaald door je geografische locatie. Je moet bij het berekenen van de voertuigenbelasting ook nog even aangeven in welke provincie je woont. Je hebt de wegenbelasting nu bijna berekend. Je moet alleen nog aangeven op welk soort brandstof je voertuig rijdt. Dat zal niet al te veel moeite opleveren. Als je dit niet weet kan je deze informatie ook nog opzoeken in de RDW voertuiggegevens.

 

Wegenbelasting berekenen en het begrip ‘massa ledig voertuig’

De jongens en meisjes van de fiscus zijn niet al te hip met hun termen, en daarom kom je bij het berekenen van de voertuigbelasting termen tegen als ‘massa ledig voertuig’. Als je niet weet wat dit is, geen paniek. In de RDW-kentekengegevens vind je deze massa zo terug. In sommige gevallen zal je bij het berekenen van de autobelasting op zoek moeten gaan naar de ‘massa rijklaar’, vergeet dan niet 100kg van deze massa af te trekken, anders betaal je waarschijnlijk te veel belasting en er zijn maar weinig mensen die teveel wegenbelasting willen betalen.