Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Een kenteken opvragen biedt je een hoop informatie

Bij de zoektocht naar een nieuwe auto ga je natuurlijk zorgvuldig te werk. Je vormt je wensen over merk, mogelijkheden, de mate van comfort en de kracht van de motor. Zodra je dat allemaal weet, ga je op zoek bij autohandelaren. Daar laat je je natuurlijk goed informeren door de autohandelaar. Je doet een proefrit en je wordt misschien al maar enthousiaster. Maar let op. Een autohandelaar kan je tot op zeker hoogte veel vertellen over of een auto wel of niet bij al je wensen past. Maar een autohandelaar handelt natuurlijk voornamelijk uit eigenbelang. Hij zal het veel aan doen om jou met zijn auto de deur uit te laten rijden.

 

Altijd objectief blijven

Je moet daarom continu objectief en kritisch blijven. Jij zult in alle gevallen objectiever zijn dan een handelaar. Start daarom altijd zelf een onderzoek naar de auto die je op het oog hebt. Je start daarbij met het opvragen van kenteken informatie. Je kunt een kenteken opzoeken bij RDW. Deze publieke dienstverlener beheert alle uitgegeven kentekens in Nederland voo
r zowel personenauto’s als bedrijfsauto’s. Die gegevens zijn voor jou inzichtelijk en die verschaffen je een hoop informatie.

 

Bepaal zelf de waarde van een auto

Ten eerste kun je via de autowaarde bepalen. Zo weet jij of het prijskaartje dat aan de auto hangt ook een eerlijke is. Die autowaarde geeft je daarnaast ook een goede onderhandelingspositie. Want blijkt de autowaarde lager te liggen dan de vraagprijs, dan kun je aantonen dat de verkoper er teveel voor vraagt. Je kunt de waarde van een auto opvragen wanneer je een auto gaat kopen, eigenlijk is dat een must om te voorkomen dat je teveel betaald. Maar je kunt het ook het kenteken opvragen voor autowaarde om erachter te komen wat jouw auto waard is. Je weet dan hoeveel je auto vandaag de dag nog waard is, handig voor het bepalen van de inruilprijs of om af te wegen of je je auto zal verkopen (zo ja, voor hoeveel) of dat je er nog even mee doorrijdt. Het leuke van een waardecheck voor je eigen auto is dat je op die manier precies je afschrijving kunt berekenen. Je kunt namelijk de huidige auto dagwaarde van jouw aanschafprijs afhalen en je weet direct hoeveel je in totaal hebt afgeschreven. Eventueel deel je het afschrijvingsbedrag door het aantal jaren dat je de auto in bezit hebt gehad, op die manier kun je berekenen wat een auto per jaar afschrijft. Handig om te weten en te bepalen wanneer je je auto zal verkopen.

 

Een tweede hands auto kopen

Zoals hierboven omschreven helpt het om te weten wat een auto waard is voor je onderhandelingspositie. Zo’n onderhandelingspositie geldt al helemaal als het een tweedehands auto betreft. Je zult in dat geval de auto natuurlijk nooit boven de dagwaarde aanschaffen, liever zelfs nog een stuk daaronder. Je houd immers rekening met alles wat eventueel al met die auto gebeurt kan zijn en wat er allemaal aan kan mankeren. Een tweedehands auto heeft namelijk een verleden, en dat kan je parten spelen als je daar geen rekening mee houd. Met een nummerplaat controleren weet je bijvoorbeeld hoeveel een auto al heeft gereden. Dat is van belang omdat een auto die al veel heeft gereden in principe minder waard is dan een auto die minder heeft gereden. Een auto die niet veel heeft gereden heeft naar alle waarschijnlijkheid ook minder slijtage en kapotte onderdelen.

 

Kans op kapotte onderdelen

De kans op kapotte onderdelen is meteen een ander onderwerp dat je kunt checken dookenteken opvragenr een kenteken check.  De RDW houd namelijk ook bij of een auto een ongeluk of andere schade heeft gehad. Als een auto al rake klappen heeft gehad in het verleden kan dat nu nog van invloed zijn op de auto. Daarnaast zegt de tellerstand wat over het risico op slijtage van slijtageonderdelen. Dit zijn onderdelen die door gebruik slijten, elke kilometer die zij meer worden belast zullen ze eerder aan vervanging toe zijn. Het is dus belangrijk om te weten welke slijtage onderdelen op welk tijdstip zijn vervangen. Zo kun je een inschatting maken van de verwachte onderhoudskosten op korte termijn.

 

Het perfecte kenteken zoeken

Wat ook een leuke optie is die de RDW biedt, is het checken op het laatst uitgegeven kenteken. Wanneer je een nieuw kenteken nodig hebt en daar speciale wensen bij hebt, biedt de informatie van de RDW dus inzicht. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde nummer of lettercombinatie die veel voor je betekent? Dan wil je die combinatie vast graag op je eigen kenteken. Door regelmatig het laatste kenteken van de RDW bij te houden kun je  inschatten wanneer jouw lievelingscombinatie aan de beurt zal komen. Het is ook interessant om te weten wanneer een nieuwe kentekenreeks in gaat wanneer je een gloednieuwe auto gaat kopen. Het is namelijk een meerwaarde om een nieuw kenteken op je auto te hebben. Mensen kiezen daar eerder voor omdat de auto dan nieuwe lijkt.