Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

EEN KENTEKEN OPZOEKEN: WELKE INFORMATIE JE KAN ACHTERHALEN

Auto-lening-624x415Een kenteken opzoeken in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer KAN en MAG. Veel mensen hebben wel eens gehoord dat het mogelijk is een kenteken op te zoeken. Er zijn echter maar weinig mensen die weten hoe je een kenteken op moet zoeken en welke informatie je dan krijgt. In dit artikel lees je wat een kenteken opzoekeninhoudt, en wat je er mee opschiet

Een kenteken zoeken: waar begin je?

Kenteken-informatie-RDW-voertuiggegevens-259x300Kenteken zoeken van begin tot eind. Van iedervoertuig met een Nederlands kenteken zijn de gegevens geregistreerd. Dit moet, anders krijgt het voertuig namelijk geen kenteken. Deze registratie wordt gedaan door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de RDW. Deze gegevens zijn voor een gedeelte openbaar. De gegevens die met het voertuig zelf de maken hebben zijn openbaar, het gedeelte wat betrekking heeft op de eigenaar is niet openbaar. De gegevens die hierboven staan worden de RDW autogegevens genoemd. De RDW autogegevens opzoeken is niet zo moeilijk en kan je veel ellende besparen.

Een kenteken natrekken, waarom doe je dat?

Een kenteken opzoeken doe je dus aan de hand van de RDW voertuiggegevens. Maar waarom zou je een kenteken opvragen? Veel mensen doen een kenteken check als ze bijvoorbeeld eentweedehands auto gaan kopen. Hiermee krijg je direct inzicht in de belangrijkste kenteken informatie. Het is eenvoudig om op deze manier te controleren of de gegevens die de verkoper verstrekt wel kloppen met de gegevens die de RDW genoteerd heeft. Een kenteken opzoeken is zo gedaan en dan weet je gelijk waar je aan toe bent. Je ziet binnen enkele seconden wat het laatst uitgegeven kenteken is en wanneer de auto voor het eerst geregistreerd is.

De RDW voertuiggegevens geven je echter meer informatie

Een kenteken natrekken levert je ook informatie op over de juridische staat van de auto. Als een auto als gestolen te boek staat, dan wordt dit doorgegeven aan het RDW. Een kenteken natrekken biedt je een bescherming tegen heling. Natuurlijk moet je wel opletten. Het is namelijk niet de auto die geregistreerd staat, maar het kenteken. Het kenteken natrekken kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof de auto niet gestolen is, maar het kenteken moet ook wel bij die auto horen.

Een kenteken opvragen geeft je inzicht in de autohistorie!

Bovenstaande is allemaal inzichtelijk door een eenvoudig rapport op te vragen. Het is ook mogelijk een iets uitgebreider rapport te nemen. In dit rapport krijg je inzicht in de schadehistorie van een voertuig. Als een auto ernstige schade heeft gehad, is het fijn om dit te weten. De schade kan natuurlijk hersteld zijn, maar je weet nooit hoe duurzaam deze schadeherstel is geweest.