Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

EEN TWEEDEHANDS AUTO KOPEN, WAT MOET JE DOEN?

Auto-kopen-met-autoverleden-checkEr zijn altijd van die mensen die altijd mazzel hebben. Op de één of andere manier lijken ze altijd geluk te hebben en weten ze mooie dealtjes te sluiten. Nu kan het zo zijn dat jij ook wel eens een keer een mooie deal wilt gaan maken. Bijvoorbeeld als je een tweedehands auto gaat kopen. Dan is er goed nieuws voor je: in dit artikel krijg je een aantal tips, die je helpen om van het kopen van een tweedehands auto een topdeal te maken!

Wees niet bang, onderhandel!

Voor sommige mensen klinkt het als het horrorscenario, maar bij het kopen van een gebruikte auto moet je altijd onderhandelen. Onderhandelen zal de één makkelijker afgaan dan de ander, maar als je op de volgende punten let zal het onderhandelen een stuk makkelijker gaan.

Zorg in de eerste plaats dat je serieus overkomt.

Verkopers stellen zich bereidwilliger op tegenover de kopende partij als deze zeker van zijn zaak is. Zorg dat je een geïnteresseerde indruk maakt, maar tegelijkertijd moet je ook niet teveel happen. Zorg ook dat je niet zomaar iets roept. Bekijk de auto eerst grondig, maak een proefrit en zorg dat je je cijfers kent.

Op het internet kun je  aan de hand van het kenteken zo opzoeken van de dagwaarde van een tweedehands auto is. Natuurlijk is zo’n getal een schatting, maar het geeft je in ieder geval een indruk in welke prijscategorie je een auto moet zoeken. Vergelijk dit getal vervolgens aan de hand van objectieve criteria, zoals zichtbare schade, een eventueel autoverleden en het aantal voormalig eigenaars. (Deze gegevens zijn overigens ook aan de hand van het RDW kenteken op te zoeken).

Snel kunnen handelen versterkt je onderhandelingspositie

Veel verkopers vinden het fijn als er snel gehandeld kan worden. Te snel handelen is natuurlijk ook niet goed, sterker nog: als de verkoper echt tijdsdruk gaat zetten moet je goed gaan kijken wat zijn belang is, maar het getuigt van professionaliteit als je snel schakelt.

Zorg er daarom voor dat je snel na het eerste contact een afspraak voor een proefrit maakt. Je kan dan direct een bod uitbrengen, of de verkoper om een bedenktijd vragen. Zorg ervoor dat het in ieder geval niet te lang duurt voordat je een bod uitbrengt. Als je een bod uitbrengt, deel dan ook gelijk mee dat je de auto snel kunt afnemen en het geld snel kunt betalen.

Waarom die snelheid?

Er zijn veel figuren die maar wat roepen en er maar op los bieden als ze een tweedehands auto kopen. De verkopende partij zal vaak welwillend luisteren naar een lager bod van een serieuzekoper, dan naar de bieder die de hoofdprijs biedt, maar vervolgens niet komt opdagen bij de afspraak tot het maken van een proefrit. Aan de andere kant hoef je natuurlijk ook niet te overhaasten. Neem wel gewoon alle tijd die je nodig hebt.