Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

HET KENTEKEN OPVRAGEN EN ZO DE WEGENBELASTING UITREKENEN!

Wegenbelasting-berekenen-voor-autoHet kenteken opvragen kan een handig middel zijn om achter de hoogte van dewegenbelasting te komen. Een kenteken opvragen kan makkelijk online gedaan worden en hierdoor kan je gemakkelijk aan allerlei informatie over een auto kopen. Het kenteken opvragen kan je ook doen om bijvoorbeeld de wegenbelasting te berekenen. Voor veel mensen is het nogal ingewikkeld om de wegenbelasting uit te rekenen, omdat je hiervoor de beschikking over behoorlijk wat kenteken informatie nodig hebt. Het kenteken opvragen zorgt ervoor dat alle benodigde gegevens om de wegenbelasting uit te rekenen zo kunnen worden opgehaald uit de RDW database.

Waarom het RDW kenteken zoeken?

Er zijn tal van redenen waarom mensen het kenteken zoeken in de RDW database. Het kan zijn dat ze op zoek zijn naar technische gegevens van een auto, het kan zijn dat ze de APK-vervaldatum willen weten, het kan zijn dat een kenteken check naar tellerfraude doen, maar het is ook mogelijk om op deze manier de motorrijtuigen belasting te berekenen. Normaal gesproken is het berekenen van de autobelasting nogal een ingewikkelde opgave, maar door een kenteken opvraag wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Wanneer is het verstandig om een kenteken check te doen?

wanneer-kentekencheck-275x300De opvraag van een kenteken is vooral verstandig om als je een occasion gaat kopen. Een occasion kopen is natuurlijk niet helemaal zonder risico’s. Daar komt nog eens bij dat de autobelasting een constante kost is. Of je nu veel of weinig met de auto gaat rijden, de wegenbelasting zal toch betaald moeten worden. Het is praktisch om van tevoren al een kenteken check te doen en zo de wegenbelasting te berekenen. De wegenbelasting berekenen bespaart je verrassingen achteraf. De autobelasting kan namelijk nog fors oplopen en het zou vervelend zijn als je je net aangeschafte occasion weer de deur uit moet doen omdat deze te duur in de motorrijtuigenbelasting blijkt te zijn.

Daarnaast zijn er nog andere redenen te noemen om een kenteken opzoeken te doen. Ze zijn hierboven al kort aangestipt. Toch kan het geen kwaad om te benadrukken dat de meeste fraude in Nederland, fraude met de kilometerstand is. Het is mogelijk om met een kenteken check niet alleen de motorrijtuigenbelasting te berekenen, maar ook om een check te doen om de kilometerstand te controleren. Het valt daarom niet genoeg te benadrukken hoe belangrijk het is om eenkentekencheck te doen bij het kopen van een occasion.