Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

HET KENTEKEN OPZOEKEN EN HET AUTOVERLEDEN INZIEN

Een kenteken opzoeken kan je veel informatie opleveren. Zo kan je door het kenteken opzoeken achter algemene gegevens van een voertuig komen, kan je de dagwaarde van een auto bepalen, of zien wanneer dat de APK-vervaldatum is. Het kenteken opzoeken kan je echter ook inzicht in de autohistorie geven. De autohistorie is de schade die een auto in het verleden heeft gehad. Het kenteken opzoeken en zo achter het schadeverleden komen kan je voor een miskoop behoeden!

 

Het kenteken opzoeken: hoe werkt dat?

kenteken-opzoeken-tweedehands-autoIeder kenteken in Nederland is uniek. Het kenteken wordt uitgegeven door de RDW. Op het moment dat een auto op naam gesteld wordt, wordt ook een kenteken uitgegeven. Het kenteken is niet alleen maar een nummerplaat. Het kenteken is gekoppeld aan tal van gegevens. Denk bijvoorbeeld aan het adres van de eigenaar, zo weet justitie waar ze de boete heen gestuurd mag worden, maar ook de technische gegevens worden opgeslagen. Een kenteken natrekken houdt in dat je naar de technische gegevens van een voertuig gaat kijken. In de eerste plaats slaat een kenteken natrekken terug op de RDW voertuiggegevens, maar met een kenteken zoeken kan je ook achter andere informatie komen.

 

Het kenteken natrekken: welke informatie levert je dat nog meer op?

Zoals je in de alinea’s hierboven hebt kunnen lezen levert het opzoeken van een kenteken in de eerste plaats informatie op die wordt aangeduid als de RDW voertuiggegevens. Aan de hand van het kenteken kan echter nog meer informatie worden opgevraagd. Een kenteken natrekken kan je onder meer informatie opleveren over de autohistorie. De autohistorie is het de geschiedenis die een auto heeft als het om schade gaat. De autohistorie wordt om die reden ook wel schadeverleden genoemd.

 

Is een auto met een autohistorie per definitie slecht?

Het kan zo zijn dat je er door het kenteken zoeken achter komt dat een auto een slecht autoverleden heeft. Dit hoeft niet direct te betekenen dat je de auto niet hoeft te kopen. Je moet er echter wel alert op zijn dat een auto moet een autoverleden mogelijk meer onderhoud nodig heeft.

 

Een kenteken natrekken? Ik kan het de verkoper toch gewoon vragen?

kentekens (1)Als je een auto koopt is de verkoper verplicht om de kenteken informatie naar waarheid te verschaffen. Als een verkoper zelf niet weet of een auto een autoverleden heeft, kan hij dit ook niet aan jou vertellen. Het kenteken zoeken is vaak een meer afdoende manier om achter het autoverleden te komen.