Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

HOE KOM JE ACHTER DE AUTO WAARDE?

De auto waarde vaststellen is belangrijk als je een auto gaat kopen of verkopen. Natuurlijk wil je een auto voor de juiste prijs aanschaffen, maar de wederpartij zal zijn auto ook voor een goede prijs willen verkopen. Daarom is het belangrijk om de juiste auto waarde  vast te stellen. De auto waarde kan worden vastgesteld aan een aantal factoren.

 

De dagwaarde auto te bepalen

Volvo-waarde-300x209Er zijn een aantal manieren om de dagwaarde auto te bepalen. In veel gevallen zal de auto de dagwaarde van een auto uitkeren. Dedagwaarde auto is meestal iets lager dan deinruilwaarde auto. De dagwaarde is het gedeelte dat in veel gevallen zal worden uitgekeerd door de verzekeraar als de autototal loss is. De inruilwaarde auto is de waarde van de auto die je krijgt als je de auto in gaat ruilen.

 

Hoe bepaal je de auto waarde?

De makkelijkste manier om de auto waarde te bepalen is aan de hand van het kenteken. Aan het kenteken zijn veel gegevens van een auto gekoppeld. De vraag: “hoeveel is mijn auto waard?” wordt eenvoudig te beantwoorden als je het kenteken weet. Als je online het kenteken invoert dan ben je al een heel eind in het bepalen van de dagwaarde auto. De prijs van een auto is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Daarom moet je deze informatie ook invullen als je de inruilwaarde van een auto wilt bepalen.

 

Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto?

auto-waarde-bepalenDe vraag: “Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto?” kan uiteindelijk niet zomaar beantwoord worden. Er zijn natuurlijk veel meer factoren die een rol spelen. Dedagwaarde auto wordt onder meer bepaald door de uiterlijke staat van een auto, het aantal opties en bijvoorbeeld een eventueel schadeverleden. De vraag: Hoeveel is mijn auto waard? kan wel voor een groot gedeelte beantwoord worden aan de hand van hetRDW kenteken. Je moet het zien als een ruwe indicatie. Die moet je zelf nader invullen. Een aantalindicaties die je helpen om de vraag: wat is mijn auto waard, nader in te vullen zijn de uiterlijke staat, maar ook bijvoorbeeld hoe goed de auto onderhouden is, zijn alle boekjes er nog, heeft hij altijd een beurt gehad en hoeveel eigenaars heeft de auto gehad!