Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

KENTEKEN ZOEKEN BIJ AANSCHAF TWEEDEHANDS AUTO

kenteken-zoeken-tweedehands-autoEen kenteken zoeken mag niet ontbreken in je zoektocht naar een tweedehands auto. Eentweedehands auto kopen is leuk en kan je een mooie auto voor een lage prijs opleveren. Maar het kan ook anders gaan. Zo kun je een kat in de zak kopen. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om deze risico’s te verkleinen. In de eerste plaats moet je natuurlijk goed opletten, maar dat is niet voldoende. Daarom is het goed om een zogenaamde kenteken check te doen. Hiermee kunt u een kenteken opzoeken in het register van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Een kenteken RDW check, wat is dat?

Een voertuig met een Nederlands kenteken staat geregistreerd bij de RDW. De Rijkdienst voor het Wegverkeer registreert ieder voertuig met een Nederlands kenteken. Deze gegevens zijn deels privacy gevoelig (wie is de eigenaar en waar woont deze), en deels hebben ze betrekking op het voertuig zelf. Deze laatste groep worden de RDW voertuiggegevens genoemd.

Een kenteken opzoeken houdt zoveel in als het opvragen van de publieke RDW voertuiggegevens. Nu is de vraag: Waarom zou je een RDW kenteken zoeken? Simpel. Dit artikel begon al met te stellen dat een tweedehands auto kopen niet zonder risico’s is. Een kenteken zoeken in het RDW-register is een goede manier om deze risico’s te verkleinen.

Een kenteken opvragen in het RDW-register lever je allereerst antwoord op de vraag of een voertuig als gestolen geregistreerd staat. Je wilt natuurlijk geen heler worden door een tweedehands auto te kopen. Let wel op: uit de RDW voertuiggegevens blijkt alleen of een auto als gestolengeregistreerd staat. Het kan dus wel zo zijn dat de auto wel gestolen is, maar dat er nog geen aangifte is gedaan, of dat deze nog niet in het register verwerkt is. Blijf daarom wel je gezonde verstand gebruiken.

Kenteken opzoeken kan inzicht geven in het autoverleden

Altijd een kenteken opzoeken voor het autoverleden. Een tweedehands auto kan er nog zo goed uit zien, het is niet zeker of deze ooit is betrokken geweest in een ongeval en zo ernstige schade heeft opgelopen. Deze schade kan goed hersteld zijn, maar je weet nooit of dit herstel duurzaam is. Een kenteken opvragen kan uitgebreider. Je kunt dan inzicht krijgen in het autoverleden.

Maak gebruik van de Nationale Auto Pas en kom erachter of de tellerstand van een tweedehands auto klopt. Kilometertellerfraude is enorm vervelend als u daar de dupe van wordt. Een NAP certificaat geeft u uitsluitsel dat de tellerstand klopt. De kilometerstand heeft veel invloed op de waarde van een auto en veel fraudeurs grijpen het eerst naar de kilometerteller om meer te verdienen.

Als er bij een RDW-garage schade wordt hersteld, dan wordt dit opgenomen in de RDW-database. Het kenteken zoeken in deze database geeft je inzicht in deze schade. Let wel: het geeft je geen absolute vrijwaring. Het kan zo zijn dat de schade niet is hersteld door een RDW-erkende garage. In dat geval zal de schade niet in de database staan. Het kenteken opzoeken helpt je echter wel om de risico’s te verkleinen.