Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Kenteken zoeken in de RDW database

kenteken zoekenKenteken zoeken kan in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Een kenteken zoeken gaat op basis van kenteken en je kunt daardoor RDW voertuiggegevens in de RDW database. Uiteraard zijn niet alle RDW geregistreerde voertuiggegevens publiek opvraagbaar. In dit artikel meer aandacht voor wat je wel en niet kunt/mag opvragen bij in de RDW database. Na lezen weet je precies wat je met kenteken opzoeken te weten kunt komen.

 

RDW kenteken controle door politie

De politie maakt gretig gebruik van kenteken zoeken in de RDW database. Zijn kunnen middels de kenteken controle alles te weten komen over een auto en de eigenaar hiervan. Het RDW register is dan ook ten delen voor publieke handhaving door politie opgezet. Naast dat politie en overheid de RDW kenteken controle gebruiken om te controleren wie er in de auto zit spelen zij ook een belangrijke rol bij handhaven van RDW voertuigverplichtingen. Zo is het verplicht een geldige APK keuring te hebben en dien je minimaal WA verzekert te zijn. De politie kan dit direct controleren op kenteken en zal handhaven op basis van die gegevens.

 

RDW database gebruiken voor kenteken zoeken – Mag dat wel?

De RDW database voor kenteken zoeken is niet alleen voor politie en overheid beschikbaar. Je mag als burger ook een kenteken opzoeken in het register van de RDW. Je kunt een kenteken opzoeken van je eigen auto door in te loggen met je DigiD code op de website van de Rijksdienst Wegverkeer. Hier kun je zien welke voertuigen er op je naam staan en hebben gestaan. Opzoeken kenteken RDW is grotendeels gratis. Het kenteken RDW zoeken voor derden is ook toegestaan. Je krijgt dan alleen geen inzicht in persoonsgegevens. Je kunt wel alle RDW voertuiggegevens opvragen de autohistorie verder natrekken. Het kenteken verschaft inzicht in de autowaarde, geldigheid APK, correctheid kilometerstand, schadehistorie en nog veel meer. Kortom, je kunt alles opvragen behalve door de privacywet beschermde persoonsgegevens.

 

Gebruik kenteken opzoeken door burgers

Kenteken opzoeken wordt voornamelijk gebruikt bij aankoop van een tweedehands auto of om inruilwaarde van een voertuig vast te stellen. Vooral bij aankoop van een occasion is het handig inzicht te krijgen in de autohistorie. Het doen van een kentekencheck in de RDW database geeft je inzicht in de betrouwbaarheid van een auto. Je weet tenslotte nooit precies wat je koopt. Door het kenteken op te zoeken kun je een goede inschatting maken over de betrouwbaarheid van de auto. Zaken als veel eigenaren, import, schadehistorie en tellerfraude zijn indicatoren voor een risico auto.

kenteken zoeken