Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

LAATST UITGEGEVEN KENTEKEN GEDUPLICEERD DOOR CRIMINELEN

kentekens-omkatten-624x467De productie van kentekenplaten is in handen van criminelen geraakt. Zij kopiëren het laatst uitgegeven kenteken direct en kunnen hierdoor vrijuit rondrijden in bijvoorbeeld een gestolen auto. Wanneer de politie het kenteken natrekt  zien ze dat de auto in orde is op basis van het valse kenteken. Dit soort voertuigen worden dan ook vaak gebruikt om overvallen of inbraken mee te plegen. Inmiddels rijden er bijna 40.000 auto’s met gestolen nummerplaat rond. Decheck  voor RDW voertuiggegevens zal niet aangeven dat dat voertuig gestolen is zolang de originele eigenaar van het kenteken hier geen weet van heeft. Zelfs de politie kan hier pas achter komen nadat de fraude aan het ligt is gekomen. Rijdt iemand geen boetes en maakt deze geen verkeersovertredingen, dan kan deze soms heel lang rondrijden zonder wegenbelasting of verzekering te betalen.

 

Laatst uitgegeven kenteken op blanco plaat gezet

Het laatst uitgegeven kenteken wordt door de fabrikant afgeleverd en aangemeld. Criminelen hebben de afgelopen paar jaar bij meer dan 60 kentekenfabrikanten ingebroken en vele platen buitgemaakt.  Deze kentekenplaten worden gebruikt voor criminele praktijken. Momenteel wordt er in de media veel aandacht besteed aan liquidaties en overvallen waarbij afgebrande auto’s worden achtergelaten. Deze hebben altijd valse kentekenplaten en kunnen tot moment van de misdaad zorgeloos rondrijden.

 

Voordelen kopiëren nummerplaat over stelen

Een kenteken zelf drukken is voor een crimineel veel slimmer dan een kentekenplaat stelen. De eigenaar van de plaat doet na diefstal immers direct aangifte. Wanneer je een plaat kopieert en zorgt dat je geen boetes of problemen veroorzaakt kun je lange tijd onopgemerkt rondrijden. Het is wel belangrijk dat niet een de nummerplaat een kopie is maar ook de auto exact hetzelfde is. Kenteken papieren of een kentekencard wordt ook nagemaakt. Of criminele maken een kopie van die van de originele auto en tonen de bij aanhouding. Zo kan de politie niet anders concluderen dan dat de informatie correct is.

 

Bekende informatie volgens de RDW

Dat kentekenfraude nu ineens grote aandacht geniet komt door een naar RTL gelekt politierapport over kentekenfraude. Voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer is er echter niets nieuws aan de hand. De RDW stelt zelfs dat het aantal gevallen van kentekenfraude na invoering van de Gecontroleerde Afgifte en Inname Kentekenplaten (GAIK) het aantal gevallen van fraude is teruggelopen. Toch is het nog altijd een gigantisch probleem dat per jaar voor ruim twee miljoen euro aan schade oplevert.

 

D66 wil opheldering over valse kentekens

D66-stelt-vragen-over-kenteken-300x133D66 stelt kamervragen over valse kentekens en wil inzicht in de omvang en gevolgen van de fraude. Zij vinden het onacceptabel dat hier lacs meer om wordt gegaan en burgers de dupe worden van criminele.