Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

MET HET RDW KENTEKEN DE WEGENBELASTING BEREKENEN

belastinggeld-624x416Naast brandstof is de wegenbelasting de grootste terugkerende kostenpost voor het houden van een auto. Als je een auto wilt gaan kopen, doe je er dus verstandig aan om eerst even te kijken hoeveel wegenbelasting je moet gaan betalen. De wegenbelasting berekenen lijkt een ingewikkelde opgave, omdat de wegenbelasting niet voor iedereen hetzelfde is. De hoogte van de wegenbelasting is namelijk onder meer afhankelijk van de provincie waarin je woont. Wegenbelasting berekenen wordt echter een stuk makkelijker als je het kenteken weet. Met het kenteken kun je eenvoudig online de wegenbelasting berekenen.

De autobelasting: wat is dat?

De wegenbelasting is een belasting op het bezitten van een auto. Voor bijna alle auto’s is deze autobelasting verplicht. Er zijn een aantal auto’s waarvoor je geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen, maar dat zijn maar een paar uitzonderingen. Het gaat dan vooral om oldtimers en hele zuinige auto’s waar geen houderschapsbelasting voor betaald hoeft te worden. De autobelasting is een constante kostenpost, dit houdt in dat het voor de fiscus niet uitmaakt of je in een periode heel veel met een auto rijdt, of helemaal niet. Omdat motorrijtuigenbelasting een constante post is, is de motorrijtuigenbelasting berekenen erg gemakkelijk.Belastingdienst-wegenbelasting

Wegenbelasting berekenen wordt een stuk eenvoudiger met de kentekengegevens

Motorrijtuigenbelasting moet dus voor iedere auto betaald worden, maar demotorrijtuigenbelasting is niet voor iedereen gelijk. Om motorrijtuigenbelasting te berekenen moet je naast het kenteken ook de provincie waar het voertuig geregistreerd staat weten. Dit is de provincie waar jij volgens de burgerlijke stand woont. Als je deze gegevens hebt, kan je de belasting auto berekenen. Deze auto belasting wordt berekend aan de hand van het kenteken RDW. Het RDW kenteken is gekoppeld aan de RDW voertuiggegevens.

Door het RDW kenteken te gebruiken worden de gegevens die nodig zijn om dehouderschapsbelasting te berekenen opgezocht. De hoogte van de autobelasting wordt namelijk bepaald door onder andere een aantal technische factoren, zoals de “massa ledig voertuig” en het soort brandstof waarop je auto rijdt. Deze gegevens zal je waarschijnlijk niet zo uit je hoofd hebben, maar dat is gelukkig ook niet nodig om de autobelasting te berekenen. Als je het kenteken bij de hand hebt, dan is dit genoeg om de wegenbelasting te berekenen. De gegevens om de belasting auto te berekenen kunnen namelijk aan de hand van het kenteken worden opgezocht. Zo zie je inéén oogopslag hoeveel houderschapsbelasting je voor een auto in welke provincie zou moeten betalen!