Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Motorrijtuigenbelasting berekenen via kenteken

De motorrijtuigenbelasting of autobelasting is een belastingvorm die bijna iedere Motorrijtuigenbelasting berekenenautobezitter in Nederland moet betalen. Zo zijn er enkele autobezitters die uitgezonderd zijn van de motorrijtuigenbelasting, maar moeten de meeste mensen die een auto in het bezit hebben wel gewoon wegenbelasting RDW betalen. Wil je weten wat je moet betalen om jouw auto te mogen rijden? Lees dan meer over het bedrag van de motorrijtuigenbelasting in dit artikel.

 

Motorrijtuigenbelasting: verschillend per voertuig

Het bedrag dat je moet betalen om met jouw voertuig de Nederlandse wegen te mogen betreden, is niet per autobezitter hetzelfde. Zo wordt er voor ieder voertuig in Nederland een ander belastingbedrag berekend, waardoor sommige autobezitters steeds hele hoge aanslagen ontvangen voor de motorrijtuigenbelasting terwijl andere autobezitters nauwelijks iets af hoeven te dragen. Hoe het bedrag van de motorrijtuigenbelasting bepaald wordt, lees je in onderstaande alinea.

 

Hoe wordt de motorrijtuigenbelasting bepaald?

Hoeveel wegeMotorrijtuigenbelasting berekenennbelasting je moet betalen om met jouw voertuig gebruik te maken van de Nederlandse wegen, is afhankelijk van diverse factoren. Enkele factoren die in ieder geval van invloed zijn op het bedrag van de motorrijtuigenbelasting, zijn de volgende:

  • Het soort voertuig waar je in rijdt.
  • Jouw woonplaats.
  • De brandstof van het voertuig.
  • Het gewicht van het voertuig.

Rijd je een zwaarder voertuig, dan moet je bijvoorbeeld al meer belasting betalen dan mensen die een lichter voertuig rijden. En kom je uit een bepaalde regio, dan kan dit zelfs honderden euro’s schelen met oog op de belasting die mensen in een andere regio moeten betalen.

 

Motorrijtuigenbelasting berekenen via kenteken

Omdat er verschillende factoren van invloed zijn op het bedrag van de motorrijtuigenbelasting, kan het lastig zijn om zelf te berekenen wat je moet betalen aan de Belastingdienst om gebruik te maken van de Nederlandse wegen. Wil je het bedrag van de wegenbelasting eenvoudig achterhalen? Kies dan voor wegenbelasting berekenen kenteken RDW, waarbij je het kenteken van jouw voertuig gebruikt om een berekening te maken van het te betalen belastingbedrag. Zo krijg je na het invullen van het kenteken meer informatie over het voertuig dat je rijdt, die je vervolgens kan gebruiken om een volledige berekening te maken op de website van de Belastingdienst met betrekking tot de te betalen belasting.

Het voordeel van deze rekenmethode is dat je niet alleen gemakkelijk kan berekenen wat je aan belasting moet betalen, maar ook zeker weet dat jouw berekening klopt. Gebruik je een eigen berekening, dan heb je namelijk altijd het risico dat de berekening helemaal niet klopt en dat je achteraf veel meer of veel minder moet betalen.