Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Nummerplaat zoeken – Wegenbelasting en verzekering

Een nummerplaat zoeken helpt je te bij het berekenen van de wegenbelasting en verzekeringspremie voor een voertuig. Kenteken opzoeken RDW is dus niet alleen voor autogegevens maar ook voor het berekenen van bijkomende kosten van voertuigverplichtingen. Zie hier welke rol het nummerplaat zoeken heeft bij het wegenbelasting berekenen en bepalen van je verzekeringspremie.

kenteken RDW

Kenteken opzoeken RDW voor wegenbelasting berekenen

wegenbelasting berekenenJe kunt kenteken opzoeken RDW gebruiken om de wegenbelasting voor een auto te berekenen. In Nederland is het verplicht wegenbelasting te betalen voor een auto, het is dus slim om vooraf te berekenen hoeveel dit maandelijks is om nare verassingen te voorkomen. Wegenbelasting berekenen op kenteken is de meest eenvoudige manier om te zien hoeveel de auto per maand aan autobelasting kost. Het enige wat je hoeft te doen is het kenteken in te voeren en je woonplaats aan te geven. Wegenbelasting is namelijk woonplaats afhankelijk. Andere factoren van belang voor het bepalen van de hoogte van de motorrijtuigenbelasting worden automatisch uit de kentekencheck RDW opvraag gegenereerd. Wel handig om te weten hoe dit wordt berekend. Allereerst heb je te maken met voertuiggewichtsklasse, hoe zwaarder hoe hoger de wegenbelasting. Dan brandstoftype wat de auto gebruikt dit is benzine, LPG, diesel of stroom. Diesel is het duurst in belasting omdat het een zware belasting is voor het milieu, gevolgd door LPG en benzine. Volledig elektrische auto’s zijn momenteel belastingvrij te rijden omdat de overheid gebruik van elektrische auto’s wil stimuleren.

Autoverzekering op nummerplaat zoeken

kenteken zoekenWanneer je een auto gaat kopen moet je deze altijd minimaal WA verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Op moment dat je een auto aanschaft ben jij verantwoordelijk voor het regelen van de autoverzekering. Je kunt een verzekering op nummerplaat zoeken. Het enige wat je hoeft in te vullen is het nummerplaat, postcode, jaartal rijbewijs gehaald, aantal schadevrije jaren en gewenste dekking (WA, WA+ of Allrisk). Op basis van deze gegevens kun je bij elke vergelijkingswebsite autoverzekeringen vergelijken. Je weet snel genoeg welke verzekering jou aanspreekt en kan deze direct op kenteken activeren. Je bent direct verzekerd met een bedenktijd van twee weken. Koop je onverwacht een auto, dan kun je altijd snel een verzekering afsluiten en binnen twee weken toch nog overstappen.