Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

R d w voertuigen gegevens online vinden

Alle gegevens die de Rijksdienst voor het Wegverkeer opslaat met betrekking tot de voertuigen die deelnemen aan het verkeer in Nederland, worden opgeslagen in de RDW database. De database van de RDW is een grote, uitgebreide en toegankelijke database waar zowel de overheid als burgers alle informatie met betrekking tot Nederlandse voertuigen kunnen opzoeken. Ga je bijvoorbeeld een auto kopen, dan kun je de RDW voertuiggegevens in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer raadplegen om meer te weten te komen over het voertuig dat je op het oog hebt. Ben je benieuwd hoe r d w voertuigen gegevens online vinden precies werkt? Lees dan meer over het proces van het natrekken van voertuiggegevens kenteken in dit artikel.

 

Stap 1: zoek een online tool met toegang tot de database

Als je een auto wil natrekken, dien je eerst op zoek te gaan naar een betrouwbare online tool die toegang heeft tot de database van de RDW. Zo zijn er diverse online tools voor het natrekken van mijn voertuiggegevens, maar niet al deze tools hebben toegang tot de database van de RDW. Dit betekent dat deze tools niet betrouwbaar en dus niet bruikbaar zijn en je deze dus beter niet kan gebruiken.

 

Stap 2: vul het te controleren kenteken in

Als je een tool hebt gevonden met toegang tot de database van de RDW, vul je bij deze tool het te controleren kenteken in. De tool gaat vervolgens rechtstreeks in de database van de RDW op zoek naar voertuiggegevens RDW die op dit kenteken gevonden worden, zodat deze gegevens aan jou getoond kunnen worden. Voor sommige gegevens moet betaald worden, terwijl andere gegevens gewoon gratis opgevraagd kunnen worden.

 

Stap 3: bekijk de voertuiggegevens uit de database

Als je de tellerstand van een auto wil controleren, moet je hier vaak voor betalen voor je deze informatie in kan zien. Wil je slechts controleren wat het bouwjaar van een auto is, dan krijg je deze informatie direct en helemaal gratis te zien. En omdat alle informatie uit de r d w voertuigen gegevens online database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer wordt gehaald, weet je zeker dat je de juiste gegevens hebt opgevraagd en dat deze gegevens betrouwbaar zijn.