Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

RDW kenteken zoeken bij kopen auto

De tweedehands auto’s die tegenwoordig verkocht worden in de garage, bij de dealer en op het internet zijn van veel betere kwaliteit dan de tweedehands auto’s die vroeger op de markt verschenen. Het is dan ook steeds populairder om een tweedehands auto aan te schaffen, want waarom zou je een nieuwe auto kopen als je voor een lagere prijs een auto kan kopen van vergelijkbare kwaliteit? Toch is kopen van een tweedehands auto niet helemaal risicovrij. Welke risico’s je loopt bij het kopen van een tweedehands auto en hoe je deze risico’s kan verkleinen, lees je in dit artikel.

RDW kenteken zoeken

De risico’s van het kopen van een occasion

Als je een nieuwe auto koopt, weet je zeker dat hier nog niet in gereden is en dat je precies krijgt wat je verwacht te krijgen. Koop je een tweedehands auto, dan heb je minder zekerheid. Enkele risico’s die je als koper van een tweedehands auto hebt, zijn de volgende:

  • De auto is niet goed onderhouden, terwijl de verkoper aangeeft dat de onderhoudsstaat van de auto goed is.
  • De auto heeft een groot ongeluk gehad en heeft hierdoor een indrukwekkend schadeverleden, terwijl de verkoper van de auto hier niets over heeft gezegd.
  • De auto heeft meerdere eigenaren gehad, terwijl de verkoper van de auto slechts spreekt over een enkele eigenaar die de auto voor jou in zijn of haar bezit heeft gehad.
  • De auto heeft een teruggedraaide tellerstand.

Helaas komt het regelmatig voor dat mensen denken een top tweedehands auto te kopen, terwijl het in feite een auto met verborgen gebreken betreft, een auto met een teruggedraaide tellerstand is of zelfs een ex schadeauto betreft. Wil je voorkomen dat jij ook te maken krijgt met een miskoop? Lees dan in onderstaande alinea hoe je jezelf kunt beschermen tegen de risico’s van het kopen van een occasion.

 

Verklein de risico’s: kies voor RDW kenteken opzoeken

Door even tijd te steken in auto gegevens opzoeken, krijg je een volledig beeld van het voertuig dat je mogelijk aan wil schaffen. Natuurlijk heeft de verkoper van de auto ook al het een en ander verteld over het voertuig, maar wellicht heeft de verkoper het een en ander weggelaten in het verkooppraatje of wat leugens om bestwil verteld. Kies je voor kentekenplaat zoeken of RDW kenteken zoeken, dan kom je alles over de auto te weten wat je wil weten. Zo kun je de APK opzoeken om te controleren wanneer de auto voor het laatst gekeurd is, maar kun je ook nummerplaat zoeken voor een NAP check voor de kilometerstand of voor het achterhalen van het schadeverleden van een auto.

rdw kenteken zoeken

1,109 Comments

  1. Editor January 6, 2020 at 4:13 am

    Hi there. The report does provide this information. The date will vary to when the vehicle was last checked but it will show in the report. Have a good day.

  2. Zimmer January 6, 2020 at 4:13 am

    Geeft het rapport de datum van de laatste tellerstand aan?