Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

RDW online gegevens raadplegen

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) is een Nederlandse overheidsinstantie die onder andere verantwoordelijk is voor het vergaren en opslaan van voertuiggegevens met betrekking tot alle voertuigen in ons land met een Nederlands kenteken. Heb je bijvoorbeeld een APK keuring gehad voor jouw auto, dan geeft de garage de datum van deze APK keuring door aan de RDW en wordt bovendien de tellerstand van jouw auto doorgegeven voor in de database met RDW gegevens. Op deze manier wordt er een grote verzameling van voertuiggegevens gemaakt, die altijd en overal door iedereen te raadplegen is. Meer over het raadplegen van RDW gegevens uit de database van deze publieke instantie, lees je in dit artikel.

 

Waarom RDW online gegevens raadplegen?

Het auto gegevens opzoeken in de database van de RDW hoeft niet dagelijks noodzakelijk te zijn, maar kan in sommige gevallen wel erg nuttig zijn. Ga je bijvoorbeeld een tweedehands auto kopen en wil je zeker weten dat deze auto aan jouw wensen en eisen voldoet? Dan kun je alles over deze auto te weten komen door de kenteken database RDW te raadplegen. En heb je al een auto, maar ben je benieuwd wat de dagwaarde van dit voertuig precies is? Ook dan kun je gebruik maken van de database van de RDW om dit te weten te komen. Kortom: wil je meer informatie over een voertuig met een Nederlands kenteken, dan kun je auto gegevens opvragen via kenteken.

 

Hoe RDW online gegevens raadplegen?

Het raadplegen van de gegevens in de database van de RDW is erg eenvoudig. Zo zoek je simpelweg een tool die gebruik maakt van de database van deze publieke instantie, om vervolgens het kenteken van het te controleren voertuig in te vullen en direct een kijkje te nemen in de database van de RDW. Heb je een kenteken ingevuld, dan krijg je namelijk meteen de informatie uit de database van de RDW te zien die er bij dit betreffende kenteken gevonden wordt. Je kunt bijvoorbeeld controleren of de auto is overgeschreven en bij welk kentekenloket de tenaamstelling heeft plaatsgevonden. Wil je meer weten over een import auto uit het buitenland? Dan is het niet mogelijk om de gegevens van de RDW te raadplegen, maar dien je een chassischeck uit te voeren. Een chassischeck is een online controle om voertuiggegevens te verzamelen met het chassisnummer van een auto.

rdw online