Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

RDW voertuigen gegevens online opvragen

RDW voertuigen gegevensRDW voertuigen gegevens opvragen in de RDW database, simpel en snel alles te weten komen over een auto. Maar waarom zou je gebruik maken van deze RDW voertuigen gegevens opvraag service? Verschillende beweegredenen zouden jou kunnen motiveren om onderzoek te doen middels het natrekken van RDW voertuigen gegevens op kenteken. De meest voorkomende reden is de RDW check voor aankoop van een occasion. Er zijn ook mensen die het RDW kenteken zoeken van hun eigen auto of om te controleren of de aangekochte/verkochte auto daadwerkelijk is overgeschreven. Het hierbij laten zou wel erg kort door de bocht zijn. Daarom in dit artikel aandacht ieder van deze drie beweegredenen. Mocht je hierna nog vragen hebben dan horen wij graag van je. Wil je zelf ook kenteken informatie inzien? Maak dan direct gebruik van de RDW kenteken controle door kenteken zoeken.

Occasion kopen en RDW voertuiggegevens opvragen

De meeste mensen maken gebruik van RDW voertuiggegevens opvragen ten behoeve van het natrekken van een voertuig voor aankoop. Ben je van plan een tweedehands auto te kopen, dan is de RDW kentekencheck ideaal. Je komt door invullen van kenteken enorm veel meer te weten over een auto dan wanneer je alleen af gaat op wat de verkoper je verteld. Het grote voordeel van rechtstreeks data van de RDW krijgen is dat je kunt controleren of de informatie die de verkoper over de auto geeft correct is. Inzicht in de algemene voertuiggegevens geeft je de mogelijkheid te zien of de auto die volgens de RDW op het kenteken geregistreerd staat ook daadwerkelijk de auto is waar je naar aan het kijken bent. Blijkt dat niet zo te zijn dan is er iets goed mis en raden wij aan van de koop af te zien en de politie te informeren. Naast alle algemene RDW voertuigen gegevens is er ook specifieke data opvraagbaar. Zo kun je via de Nationale Auto Pas checken of de tellerstand van de auto logisch of onlogisch is. Let wel op, sinds de RDW het auto km stand controle register heeft overgenomen gebeurt het vaker dat de NAP check aangeeft geen oordeel te hebben met daarbij de toelichting waarin staat wat de NAP ervan zei. Je kunt ook natrekken wat de auto waard is zodat je precies weet of je een goede deal hebt of niet. Andere interessante optie is het verkrijgen van inzicht in het auto schadeverleden. Deze schades staan op RDW kenteken geregistreerd en worden na kenteken zoeken getoond. Ook handig is het kenteken zoeken voor APK vervaldatum, wat volledig geïntegreerd is in de RDW kenteken opzoeken functie.

De RDW voertuiggegevens die je op kenteken kunt opvragen behoeden je van een miskoop. Doordat je weet of de auto eerlijk is en alle RDW voertuigen gegevens kloppen kun je ervanuit gaan dat de auto goed of slecht is. Handig is ook de autowaardebepaling waarmee je kunt zien of de vraagprijs scherp is.

RDW kenteken zoeken eigen auto

Je kun het RDW kenteken informatie zoeken ook gebruiken om je eigen auto na te trekken. Je kunt hiermee controleren of de auto een goede aankoop was. Leuk om te weten wanneer de auto daadwerkelijk een goede deal was, minder leuk in geval van een miskoop. Toch kan deze informatie in geval van een miskoop ook ondersteunend werken bij het overeenkomen van een oplossing met de verkopende partij. Je kunt bijvoorbeeld aantonen dat een verkoper moedwillig gebreken verborgen heeft gehouden. Het slimste is wel om dit vooraf te doen zodat je kunt aantonen vooraf onderzoek te hebben gedaan. Log je in op de RDW website dan kun je zien welke voertuigen er op jou naam staan en kun je checken of dit klopt.

Ben je opgelicht, zo blijkt uit de kenteken informatie dan kun je hier wat aan doen. Je kunt de verkoper hiermee controleren en een oplossing bedingen. Denk bijvoorbeeld aan km stand fraude, dat is strafbaar en je kunt het in geval van achteraf aangetoonde km fraude eenvoudig hogerop spelen