Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

RDW voertuiggegevens op kenteken zoeken

RDW voertuiggegevens
kun je op kenteken zoeken. Het RDW geregistreerde Nederlandse kenteken geeft je toegang tot alle algemene RDW voertuiggegevens en de voertuig specifieke autohistorische data. Toegang tot deze RDW database is voor iedereen. Wel strekt informatievoorziening niet verder dan voertuig specifieke auto informatie. Persoonsgegevens mogen alleen aan overheidsbevoegde worden verstrekt. Hoe de overheid hiermee omgaat zullen we nader toelichten. Tevens besteden we aandacht aan het doen van een check voor RDW voertuiggegevens, de risicofactoren en bepalen autowaarde.

Hoe gebruikt de politie RDW voertuiggegevens

kenteken controlerenDe politie maakt 24/7 gebruik van de RDW voertuiggegevens database. Zij monitoren constant voertuigen. Meldingen van verdachten worden gekoppeld aan voertuig en kenteken. Mensen die boetes hebben open staan of andere delicten hebben gepleegd kunnen aan een voertuig worden verbonden. Camerabeelden brengen in beeld waar auto’s zich bevinden en deze beelden kunnen in geval van misdrijven gebruikt worden voor onderzoek. Kortom, het auto kenteken en daarin gekoppelde RDW voertuig- en persoonsgegevens zijn enorm belangrijk voor de politie. Omgekeerd helpt de politie ook bij handhaven van verkeersveiligheid door APK keuringen en rijbevoegdheden te controleren. Ook boetes worden op kenteken via justitie verstrekt aan de voertuigeigenaar. Je bent als eigenaar dus altijd verantwoordelijk en aansprakelijk voor handelingen met het voertuig.

Auto risicofactoren bepalen met voertuiggegevens

Je kunt als particulier een kentekencheck doen voor voertuiggegevens. De RDW kenteken zoeken functie geeft je mogelijkheid een auto volledig na te trekken en te achterhalen of het een potentieel goede aankoop kan zijn. Lees meer hierover in ons artikel ‘Kenteken opzoeken voor auto informatie’ waar uitgebreid aandacht wordt besteedt aan de risicofactoren.

RDW voertuiggegevens voor autowaarde bepaling

Je kunt RDW voertuiggegevens ook gebruiken om de autowaarde te bepalen. Autowaarde RDW bepalen gaat op kenteken en RDW gegevens. De belangrijkste pijler op gebied van autowaarde is de dagwaarde auto bepaling. Deze wordt gehanteerd door verzekeringen in geval van schade en/of ongeval. Meer diepgang met betrekking tot het bepalen dan de RDW auto dagwaarde vindt je in het artikel ‘Auto dagwaarde RDW opvragen’.