Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

VERBETER ONDERHANDELINGSPOSITIE – CHECK HET LAATSTE KENTEKEN

kentekensHet kopen van een auto is een vrij ingewikkeld proces. Zo is het niet alleen lastig om een auto te vinden die aan jouw wensen, behoeften en smaak voldoet, maar kan het ook lastig zijn om een auto te vinden die geheel smetteloos door de kenteken check van het RDW heen komt. En heb je eindelijk een auto gevonden die zowel aan jouw wensen, behoeften en smaak voldoet als overeenkomt met de RDW voertuiggegevenszoals bij het RDW geregistreerd, dan sta je voor de moeilijke opgave om te onderhandelen over deze auto. Hoe je dit doet met een slimme truc, lees je in dit artikel.

Het laatste kenteken controleren

Door het laatst uitgegeven kenteken te controleren, krijg je inzicht in de laatste overschrijving van een kenteken. Als je een tweedehands auto koopt bij een bedrijf, dient dit kenteken altijd overgeschreven worden op naam van het bedrijf om de auto te verkopen in de showroom. Nu denk je misschien dat je niet veel met de informatie over de laatste overschrijving kunt, maar het zal je verbazen hoeveel kopers al profijt hebben gehad van de informatie over het laatste kenteken. Zo zijn er steeds meer mensen die deze informatie gebruiken bij het onderhandelen om de prijs van een auto.

Ontdek of de auto al lang in de showroom staat

Kom-erachter-of-een-auto-goed-isAls je bij het controleren van het laatste kenteken ontdekt dat een auto al een tijd geleden is overgeschreven, weet je in feite dat de betreffende auto al lang in de showroom staat. En des te langer een auto in de showroom staat, des te meer is de waarde van deze auto gedaald. Een auto die al langer in de showroom staat zou eigenlijk in prijs verlaagd moeten worden, maar de meeste autoverkopers beginnen hier niet aan. Zij denken namelijk dat consumenten toch niet weten hoe lang een auto al in de showroom staan, waardoor zij de prijs van de auto gewoon hetzelfde houden terwijl de waarde flink is gedaald. Door het laatste kenteken van een auto te controleren, kom je er vanzelf achter of dit terecht is. Zie je bij de controle van het laatste kenteken bijvoorbeeld dat de auto al lang geleden overgeschreven is, dan kun je dit vermelden bij het onderhandelen over de prijs om je onderhandelingspositie te verbeteren. Er zijn steeds meer mensen die deze kenteken informatie gebruiken bij het kopen van een tweedehands auto en zij kunnen beamen: het gebruiken van de informatie over het laatste kenteken is een slinks trucje om de prijs van een auto naar beneden te praten.

Controleer of het kenteken daadwerkelijk bij de auto hoort

Momenteel is er veel te doen om het onderwerp kenteken fraude. Dit is een vorm van fraude waarbij gestolen auto’s worden voorzien van een niet als gestolen geregistreerd RDW kenteken. Als nietvermoedende burger zou het zo kunnen zijn dat je onverhoopt een gestolen auto koopt met alle gevolgen van dien. Meer over dit onderwerp lees je hier. Voor nu is het belangrijk dat je de kentekencard inziet en controleert of het chassisnummer overeenkomt met die verbonden aan het kenteken.