Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Vijf redenen om te kiezen voor kenteken zoeken

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om het kenteken van een auto na te trekken en dit is niet voor niets, want er zijn vijf goede redenen om wat tijd en moeite te investeren in kenteken zoeken. Ben je benieuwd welke redenen dit zijn? Lees dan meer over het nut van het natrekken van een kenteken in dit artikel.

kenteken zoeken

Het schadeverleden van een auto controleren

De eerste reden die je kunt hebben om een kenteken van een auto na te trekken, is om het schadeverleden van een voertuig te achterhalen. Heb je een mooie occasion op het oog die je misschien aan wil schaffen? Controleer dan eerst of dit een goede aankoop is door schadeverleden auto te controleren met een kenteken check en je weet zeker dat je in ieder geval geen ex schadeauto in huis haalt.

 

De kilometerstand van een auto controleren

Een andere reden die mensen aanzet tot kenteken zoeken op basis van het laatste kenteken, is omdat zij de tellerstand van een voertuig willen controleren. In de markt van de tweedehands auto’s wordt helaas regelmatig gefraudeerd met teruggedraaide tellerstanden, dus als je een occasion aan gaat schaffen is het zeker geen overbodige luxe om even wat tijd te besteden aan kilometerstand checken door middel van het natrekken van een kenteken.

 

Het aantal vorige eigenaren van een auto controleren

Naast het controleren van het schadeverleden en de kilometerstand van een auto, kan een kenteken check ook gebruikt worden om het aantal vorige eigenaren van een voertuig te controleren. Geeft de verkoper van een occasion aan dat de betreffende auto die je wil kopen in het bezit is geweest van een zuinige oudere dame, maar blijkt uit de kenteken check dat de auto in drie jaar wel vijf eigenaren heeft gehad? Dan weet je dat je beter niet door kan gaan met de koop.

 

De huidige waarde van een auto controleren

Een vkenteken zoekenerkoper kan natuurlijk zeggen dat een auto een waarde heeft van 5000 euro, maar klopt dit wel? Om te controleren of de verkoper de waarheid spreekt, kun je de auto waarde van een occasion achterhalen door het kenteken na te trekken. Overigens kun je de waarde van een auto ook achterhalen als je helemaal geen voertuig wil kopen, maar bijvoorbeeld als je nieuwsgierig bent naar de waarde van de auto van de buurman.

 

 

 

De onderhoudshistorie van een auto controleren

Tot slot kun je de kenteken check ook gebruiken om de onderhoudshistorie auto te controleren. Wil je weten of een occasion altijd goed onderhouden is? Dan kun je dit natuurlijk vragen aan de verkoper, maar je kunt ook zelf op onderzoek uit gaan door een kenteken check uit te voeren en zelf de onderhoudshistorie van het voertuig te bekijken.