Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Voertuiggegevens RDW: een korte introductie

rdw voertuiggegevensAls je meer wil weten over een voertuig dat je op de weg tegenkomt, in een showroom hebt gezien of op Marktplaats bent tegengekomen bij de zoektocht naar een occasion, kun je de voertuiggegevens RDW van dit specifieke voertuig raadplegen. Meer over wat de voertuiggegevens van de RDW precies zijn, wat je met deze gegevens kan doen en waar je deze gegevens kan vinden, lees je in dit korte artikel.

 

Wat zijn voertuiggegevens RDW?

De voertuiggegevens van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) zijn alle specifieke gegevens die onder een kenteken worden opgeslagen bij deze instantie. Zo zeggen de gegevens iets over het merk of model van een auto, maar ook over het bouwjaar van een auto, het schadeverleden van een auto, de tellerstand van een auto en zelfs het aantal eigenaren die een auto door de jaren heen heeft gehad. Iedere auto met een Nederlands kenteken van de Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft een verzameling met specifieke gegevens, dus over ieder Nederlands voertuig is wel specifieke informatie te vinden.

 

Wat kan ik met de voertuiggegevens van de RDW?

De gegevens die de RDW opslaat zijn niet alleen inzichtelijk voor de overheid, maar ook voor burgers. Zo kun jij de gegevens van de RDW voor de volgende zaken gebruiken:

Zo zijn de voertuiggegevens RDW niet alleen interessant als je meer wil weten over een voertuig uit interesse of nieuwsgierigheid, maar ook als je een auto wil kopen of verkopen.

 

Waar kan ik de RDW voertuiggegevens vinden?

Als je de RDW voertuiggegevens van een specifiek kenteken wil raadplegen, kun je de r d w voertuigen gegevens online controleren door middel van rdw kenteken zoeken. Dit doe je door een online tool in de vorm van een kenteken check te raadplegen, hier het kenteken van het te controleren voertuig in te vullen en vervolgens de gegevens van het betreffende voertuig te controleren. Je kunt gratis een rdw kentekencheck doen op onze website. De gratis autocheck geeft je inzicht in de algemene RDW voertuiggegevens. Wil je informatie over het schadeverleden, een auto taxatie doen, motorrijtuigenbelasting berekenen of weten wat een auto echt waard is? Dan kun je gebruik maken van de uitgebreide kentekencheck tegen een kleine vergoeding.