Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

VOOR JE EEN AUTO KOOPT: KENTEKEN OPZOEKEN!

afbeelding-auto-tattooEen kenteken opzoeken is één van de eerste dingen die je moet doen, voor je een auto koopt. Het kenteken opzoeken van een auto kan je veel ongemakken en problemen besparen. Als een tweedehands auto koopt, dan zit daar natuurlijk een risico aan. De verkoper kan met de tellerstand gefraudeerd hebben, het kan om eenex schadeauto gaan, of mogelijk is de auto wel gestolen. Het kenteken opzoeken beschermt je tegen deze en andere gebreken. Daarom is het verstandig om voor de koop van een auto even het kenteken na te trekken. In dit artikel lees je wat je ermee opschiet als je het kenteken opzoekt.

 

Kenteken controleren: Bij wie doe je dat?

RDW-check-autoDe kenteken informatie die je wilt gaan controleren wordt bijgehouden door de RDW, de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De RDW publiceert deze informatie in een database. Als je informatie over een auto wilt hebben, hoef je alleen maar het kenteken in te vullen. Aan de hand van het kenteken wordt er informatie over het voertuig dat bij dat kenteken hoort in de RDW database opgezocht. De kenteken informatie is dus afkomstig van het RDW, eenoverheidsinstantie!

 

Kenteken opzoeken: wat word je er wijzer van?

Een kenteken opvragen doe je natuurlijk niet zomaar. Het kenteken zoeken doe je omdat je extra informatie over een auto wilt hebben. De kenteken informatie is uitgebreid en helpt je om je te beschermen tegen veel vormen van fraude. Het kenteken zoeken in de RDW autogegevens helpt je bijvoorbeeld om erachter te komen hoe lang de APK nog geldig is, of de auto bij een zeer ernstig ongeval betrokken is geweest en daardoor de weg niet meer op mag, of om heel simpel de wegenbelasting te berekenen.

 

Een uitgebreide kentekencheck: het kenteken natrekken

Een kenteken opvragen kan ook uitgebreider: je gaat dan op zoek naar meer informatie over een auto. Zo kun je de kenteken informatie gebruiken om er bijvoorbeeld achter te komen of de verkoper de tellerstand heeft teruggedraaid, of om er achter te komen wat voor een schadeverleden de auto heeft. Voor tellerstanden controle maak je gebruik van de gegevens van de Nationale Auto Pas. Deze zaken zal een verkoper van een auto je niet graag vertellen, maar toch zijn ze erg belangrijk om te weten als je een tweedehands auto gaat kopen. Een kenteken controleren is een manier om achter deze informatie te komen en je mogelijk voor een miskoop te behoeden. Het kenteken zoeken doe je daarom altijd voordat je een auto koopt. Zo voorkom je dat je slachtoffer van tellerfraude wordt.