Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

VOORKOM TELLERFRAUDE, DOE EEN NAP CHECK!

Steeds meer mensen die een auto kopen worden het slachtoffer van tellerfraude. Dat is vervelend voor de mensen, zeker omdat het onnodig is. Met de Nationale Auto Pas word je beschermd tegen tellerfraude en voorkom je dat je een kat in de zak koopt! Een kenteken opzoeken geeft je snelkenteken informatie over een voertuig en de tellerstanden. Maak hier dus altijd gebruik van bij aankoop van een auto.

Wat is tellerfraude?

Teller-auto-NAPEen auto kopen doe je op basis van het type en van de kilometerstand van een auto. Het maakt nogal een verschil of je een auto koopt met 100.000 kilometer op de teller, of met 200.000 kilometer. Het probleem is alleen dat de tellerstand heel makkelijk aan te passen is. Voor je het weet koop je auto met 200.000 kilometer, terwijl je op de teller 100.000 kilometer ziet staan. Dit noemt met tellerfraude. Gelukkig is een tellerstand controle mogelijk door een NAP check te doen. Let op, waan jezelf niet veilig tegen tellerfraude wanneer je een digitale teller hebt. Deze is net zo gemakkelijk terug te draaien als een analoge teller.

 

Wat is een NAP check?

NAP staat voor: Nationale Auto Pas. Als een auto bij een RDW-garage komt wordt er aan de hand van het kenteken de kilometerstand van een auto geregistreerd. De volgende keer gebeurt dit weer. Aan de hand van deze gegevens ontstaat er een beeld van het aantal kilometers dat een auto heeft gereden.

Tellerstand controle houdt in dat je het kenteken van een auto op gaat zoeken in de NAP-database. Je geeft daarbij aan hoeveel kilometer een auto volgens jou gereden heeft. Aan de hand van het kenteken wordt gekeken of deze tellerstand oplopend is. Dat zou logisch zijn, het is namelijk niet mogelijk dat een auto minder kilometers gaat rijden. De kilometerstand van een auto wordt op deze manier logisch of onlogisch verklaard. Zo bescherm jij je tegen tellerfraude.

 

Een NAP check kan ook geen oordeel opleveren

Het is ook mogelijk dat er aan de hand van een NAP check geen oordeel gevormd wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat er te weinig informatie beschikbaar is, de teller tussendoor is vervangen, of dat het een buitenlands ingevoerde auto betreft. Als uit een tellerstand controle blijkt dat er geen oordeel mogelijk is, dan is er nog niet direct sprake van paniek. Zeker als de reden waarom er geen oordeel mogelijk is, overtuigend is, is er niets aan de hand.

Een NAP check kan je eenvoudig online doen. Het enige wat je op hoeft te geven is het volgens jou gereden aantal kilometers en het bijbehorende kenteken.