Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

WAT IS HET LAATST UITGEGEVEN KENTEKEN?

kenteken-plaatsenHet laatst uitgegeven kenteken is gemakkelijk te achterhalen. Het laatst uitgegeven kenteken wordt iedere dag online gepubliceerd. Iedere auto met een Nederlands kenteken heeft dit kenteken gekregen van de RDW, Rijksdienst Wegverkeer. De RDW doet dit zorgvuldig en draagt er zorg voor dat er geen dubbele kentekens worden uitgegeven. Het laatst uitgegeven kenteken is het laatste kenteken dat de RDW heeft uitgegeven.

 

Het laatst uitgegeven kenteken is in te zien: maar er is meer!

Niet alleen het laatst uitgegeven kenteken is in te zien. Aan de hand van het kenteken RDW is ook in te zien wanneer een auto voor het eerst op naam is gesteld. De eerste tenaamstellingsdatum is op te zoeken aan de hand van het kenteken RDW. De eerste tenaamstellingsdatum is voor sommige mensen leuk om even op te zoeken, maar er zijn meer redenen om de eerste tennaamstellingsdatum op te zoeken.

Een auto kopen doe je door de letten op veel factoren. Zo kijk je naar het model, de kilometerstand, maar ook naar de eerste tennaamstellingsdatum. Vaak kiezen verkopers ervoor om alleen het jaar van de ter naamstelling te publiceren. Dat is natuurlijk slim, want er wordt dan niet verteld of dit in januari of december was. Het verschil is bijna een jaar. Met het kenteken RDW in de hand kun je de exacte datum van de ter naamstelling bepalen.

De laatste tennaamstellingsdatum kan over een voertuig in het algemeen gaan. Je krijgt dan het laatst uitgegeven kenteken van de RDW te zien. Het kan echter ook de laatste tenaamstelling van een specifiek voertuig betreffen. Door de laatste tennaamstellingsdatum van een specifiek voertuig te bekijken kan je zien hoe lang de vorige eigenaar de auto in zijn bezit heeft gehad.

 

Een auto invoeren

kentekenbewijsEen auto invoeren zorgt er ook voor dat de laatste tennaamstellingsdatum verandert. Een auto invoeren in Nederland vereist dat de auto van een Nederlands kenteken wordt voorzien. Dit kan alleen gebeuren als hiervoor toestemming wordt gegeven door de RDW. Een auto invoeren vereist dat de auto door de RDW gekeurd wordt door de RDW. Als de auto goed gekeurd wordt, kan het kenteken RDW worden uitgegeven. Ook geeft de RDW dan gelijk de kentekenpapieren uit. Deze kentekenpapieren zijn bijvoorbeeld nodig als de auto weer verkocht moet worden, of moeten getoond worden als de politie hier om vraagt.