Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Wat is mijn auto waard?

Dagwaarde-auto-met-kenteken-opzoeken-300x65Als je een auto koopt, heeft deze een bepaalde aankoopwaarde. De aankoopwaarde van een auto is de waarde die een auto heeft op het moment dat je de auto aanschaft. Koop je een nieuwe auto dan is deze waarde erg hoog en koop je een tweedehands auto dan is deze waarde al wat lager. Dit komt omdat er in dit geval al in de auto gereden is, waardoor de waarde van de auto gedaald is.

 

Daling van de aankoopwaarde

Ook als je zelf al in een auto hebt gereden, is de waarde van deze auto gedaald. Heb je bijvoorbeeld vorig jaar een auto gekocht en vraag je je nu af: wat is mijn auto waard? Dan is de actuele waarde van je auto nooit meer hetzelfde als de aankoopwaarde die je auto vorig jaar had. Zelfs al heb je nauwelijks in de auto gereden: de aankoopwaarde van een auto blijft nooit voor langere tijd bestaan als je deze auto tussentijds hebt gebruikt.

 

Hoe beantwoord ik de vraag ‘wat is mijn auto waard?’

Dagwaarde auto berekenenHet is erg moeilijk om de vraag ‘wat is mijn auto waard?’ zelf te beantwoorden. De huidige waarde van je auto wordt namelijk bepaald aan de hand van diverse factoren, die met elkaar worden gecombineerd om de huidige waarde van je auto te bepalen. Omdat je zelf geen zicht hebt in deze factoren en ook moeilijk alle informatie voor het bepalen van de waarde van je auto kunt achterhalen, is het moeilijk om zelf antwoord te geven op de vraag ‘wat is mijn auto waard?’.

 

Als je antwoord wil op de vraag ‘wat is mijn auto waard?’ kun je daarom beter een kenteken check uitvoeren. Door een kenteken check uit te voeren kom je er namelijk niet alleen achter wat de autohistorie van jouw auto is en uit welk bouwjaar jouw auto komt, maar kun je ook de huidige waarde van je auto achterhalen. Dit komt omdat men bij het uitvoeren van een kenteken check gegevens gebruikt van de RDW, om deze gegevens met elkaar te combineren en te vergelijken en op deze manier tot een schatting van de dagwaarde te komen. Deze dagwaarde is natuurlijk niet precies de juiste waarde, maar geeft je wel een duidelijk antwoord op de vraag ‘wat is mijn auto waard?’.