Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Wegenbelasting berekenen? Doe een RDW kentekencheck!

wegenbelastingIedere autobezitter moet wegenbelasting betalen in ons land. Hoeveel wegenbelasting je precies moet betalen, is afhankelijk van welke factoren. Zo wordt het bedrag van de wegenbelasting die je moet betalen onder andere bepaald door het soort voertuig waar je in rijdt, de plaats in Nederland waar je woont, de brandstof die het voertuig gebruikt en het gewicht van de auto. Omdat er diverse factoren van invloed zijn op de wegenbelasting die je moet betalen, moet iedereen een ander bedrag aan wegenbelasting betalen en is het lastig om een gemiddeld bedrag aan wegenbelasting te geven. Ga je een auto kopen en wil je weten hoeveel wegenbelasting je moet betalen als je deze auto hebt aangeschaft? Lees dan in dit artikel hoe je dit eenvoudig kunt achterhalen.

Wegenbelasting berekenen: zelf doen of een tool gebruiken?

Er zijn twee manieren om te berekenen hoeveel wegenbelasting je moet betalen als je een auto gaat rijden. De eerste manier is het zelf berekenen van de wegenbelasting door de diverse factoren die van invloed zijn op het bedrag in beschouwing te nemen in een berekening. Om op deze manier de juiste wegenbelasting te berekenen, moet je erg slim zijn en bovendien veel tijd nemen om de juiste berekening te vinden. Wil je de wegenbelasting sneller berekenen, dan kun je beter gebruik maken van de RDW kentekencheck.

De RDW kentekencheck is een online tool die je kunt gebruiken voor het opvragen van kenteken informatie door het laatst uitgegeven kenteken van een auto te gebruiken. Je typt simpelweg het kenteken van de auto in waarvoor je de wegenbelasting wil achterhalen en dit kenteken wordt gebruikt om de RDW voertuiggegevens in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer te raadplegen. Op basis van deze voertuiggegevens kan er vervolgens een duidelijk beeld verkregen worden van de te betalen wegenbelasting.

Het berekenen van de wegenbelasting met de RDW kentekencheck

Het berekenen van de te betalen wegenbelasting voor een voertuig is erg eenvoudig als je de RDW kentekencheck gebruikt om dit te doen. Je vult het kenteken van de auto in en je krijgt na kenteken opzoeken meteen specifieke voertuiggegevens uit de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Nationale Auto Pas te zien. Het enige wat je nodig hebt voor kenteken opzoeken met een RDW kentekencheck, is het kenteken RDW. Dit moet uiteraard wel het juiste kenteken zijn, want anders krijg je niet de juiste informatie uit de database van de RDW te zien.

 

Andere informatie die je kunt vinden met de RDW kentekencheck

Naast de te betalen wegenbelasting, kun je ook andere informwegenbelasting berekenenatie raadplegen met de RDW kentekencheck. Zo kun je de waarde van een voertuig achterhalen als je wil weten wat is mijn auto waard, kun je zien wat het schadeverleden van een auto is, kun je zien of een auto goed onderhouden is in het verleden, kom je erachter hoeveel vorige eigenaren een auto heeft gehad en kun je zelfs zien of de tellerstand van een auto klopt in vergelijking met de tellerstanden die in de database van de RDW staan. Kortom: met een RDW kentekencheck kun je niet alleen de te betalen wegenbelasting berekenen, maar krijg je een duidelijk beeld van een voertuig.

Het uitvoeren van een RDW kentekencheck wordt altijd aangeraden bij het aanschaffen van een tweedehands auto, simpelweg omdat je met een RDW kentekencheck voorkomt dat je een miskoop doet. Daarnaast kun je ook een kentekencheck doen als je een auto wil verkopen (bijvoorbeeld omdat je met de waarde van de auto gemakkelijk een verkoopprijs kan bepalen) of bij het inruilen van een auto (bijvoorbeeld omdat je met de waarde van de auto gemakkelijk kan achterhalen of de inruilwaarde van de garage of dealer eerlijk is).