Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Wegenbelasting berekenen op kenteken

wegenbelasting berekenenHet betalen van de autobelasting is een voertuigverplichting die bijna iedere autobezitter heeft in Nederland. Zo zijn er slechts enkele voertuigbezitters die aan de strenge voorwaarden van een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voldoen, waardoor zij geen belasting hoeven te betalen om met hun auto de Nederlandse wegen te mogen betreden. Ben je benieuwd of jij ook recht hebt op een vrijstelling van de wegenbelasting en wil je weten wat je moet betalen aan belasting als je geen vrijstelling hebt? Kies dan voor wegenbelasting berekenen op kenteken en je komt er in enkele minuten achter.

 

Hoe werkt autobelasting berekenen op kenteken?

wegenbelasting berekenenOm te achterhalen wat je aan wegenbelasting moet betalen voor een specifiek voertuig, kun je gebruik maken van de RDW kentekencheck. De RDW kentekencheck is een online tool voor wegenbelasting kenteken berekenen, waarbij je simpelweg het kenteken van jouw auto invult om te achterhalen wat je moet betalen aan wegenbelasting voor het voertuig dat bij dit kenteken hoort. Overigens is het niet mogelijk om het bedrag van de belasting direct te berekenen, maar heb je alleen de mogelijkheid om motorrijtuigenbelasting berekenen op kenteken indirect te doen. Dit doe je door het kenteken van jouw auto in te vullen, het kentekenrapport bij dit kenteken op te vragen en in dit kentekenrapport te zoeken naar het brandstofstype van jouw auto en het ledig gewicht van jouw auto. Deze gegevens gebruik je vervolgens om het bedrag van de wegenbelasting te berekenen, zodat je precies weet wat je moet betalen.

 

Waar kan ik de wegenbelasting berekenen op kenteken?

Het achterhalen van het brandstofstype en het ledig gewicht van jouw auto om het bedrag van de wegenbelasting te berekenen, kan simpelweg door een RDW kenteken check uit te voeren. Heb je dit gedaan en heb je de specifieke gegevens van jouw voertuig achterhaald, dan ga je naar de website van de belastingdienst om het bedrag van de belasting te berekenen door middel van een overzichtelijke tabel met diverse voertuigeigenschappen en bijbehorende te betalen bedragen voor de belasting.

Bij het berekenen van de wegenbelasting heb je de gegevens nodig die je uit het kentekenrapport hebt gehaald, dus het opvragen van een kentekenrapport met een RDW kenteken check is wel een vereiste als je deze gegevens niet uit je hoofd weet.