Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Wegenbelasting oldtimer: hoe zit dat?

Als je een auto in je bezit hebt, is de kans groot dat je wegenbelawegenbelasting oldtimersting voor dit voertuig moet betalen. De wegenbelasting wordt ook wel de motorrijtuigenbelasting genoemd. Dit is een verplichte vorm van belasting die van toepassing is op bijna alle voertuigbezitters in Nederland. Hoeveel je moet betalen aan de Belastingdienst in de vorm van wegenbelasting RDW, is onder andere afhankelijk van het type auto dat je rijdt (model en belasting) en de brandstof die jouw voertuig gebruikt (brandstof en belasting). Ben je benieuwd of je wegenbelasting oldtimer moet betalen als je een oud voertuig rijdt? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en je komt er vanzelf achter of je motorrijtuigenbelasting voor oude voertuigen moet betalen of niet.

 

Vrijstelling wegenbelasting

Niet iedere voertuigbezitter in Nederland is verplicht om wegenbelasting te betalen. Zo is er ook een vrijstelling voor de wegenbelasting van toepassing voor oldtimers die veertig jaar of ouder zijn. Rijd je een oldtimer die veertig jaar geleden voor het eerst in gebruik werd genomen? Dan hoef je geen wegenbelasting oldtimer voor jouw voertuig te betalen, simpelweg omdat je door jouw oude voertuig bent vrijgesteld van de wegenbelasting voor Nederlandse voertuigen.

Rijd je in een oldtimer die tussen 1975 en 1988 voor het eerst in gebruik is genomen, dan geldt er een overgangsregeling voor jouw auto. Dit betekent dat je een ander bedrag betaalt voor jouw oldtimer belasting dan andere autobezitters, maar dat je alsnog wel belasting af moet dragen aan de Belastingdienst om met jouw voertuig de Nederlandse wegen te mogen betreden.

 

Belasting berekenen met een kenteken check

Als je wil weten welk bedrag je moet afstaan aan de Belastingdienst in de vorm van oldtimer belasting of jongtimer belasting, dan kun je het te betalen bedrag uitrekenen met een kenteken controle. Dit is een online tool waarbij je simpelweg het kenteken van jouw voertuig invult, om vervolgens een compleet beeld te krijgen van de voertuiggegevens die bij jouw kenteken horen. Deze voertuiggegevens gebruik je vervolgens om de belasting te berekenen met de wegenbelasting oldtimer tabel van de Belastingdienst, waarna je direct kan zien wat je ongeveer aan belasting moet betalen voor jouw voertuig. Een online kenteken controle laat je dus niet direct zien wat je aan belasting moet betalen, maar kan je wel de informatie verschaffen die je nodig hebt om de belasting op de website van de Belastingdienst te berekenen.

wegenbelasting oldtimer